Consilierii locali PNL și USR au votat împotriva Planului de Urbanism General al Mioveniului! Interese ascunse sau prostie politică?

dec. 20, 2020

Stupoare în ședința Consiliului Local din Mioveni, acolo unde consilierii locali ai opoziției, adică PNL și USR s-au gândit să facă front comun și să voteze împotriva Planului de Urbanism General al orașului.

Practic, consilierii opoziției au votat împotriva unuia dintre cele mai importante acte administrative în baza căruia se poate construi în oraș și care stă la baza dezvoltării oricărei comunități.

Ca să înțelegeți, marii experți de la PNL și USR, au dat cu piciorul muncii a peste patru ani a mai multor echipe de specialiști în domeniu, dar și a altor instituții care au avizat acest document.

Fără îndoială, un astfel de vot fie are în spate interese ascunse, fie pur și simplu așa înțeleg să facă opoziție cele două partide. Să votezi împotrivă inclusiv în cazul unor proiecte vitale, despre care oricum nu știau cu ce se mănâncă este o dovadă de prostie politică cruntă. Dacă așa cred că vor întări voturile pe care le-au primit sau că le vor înmulți, votând împotriva unor proiecte care vizează toți locuitorii și firmele din Mioveni, atunci nu au decât să meargă pe această variantă.

Pe pagina sa de Facebook, primarul Ion Georgescu a avut o reacție destul de elegantă: „Fără motive sau explicații, consilierii PNL și USR-PLUS din Mioveni au refuzat să aprobe PUG-ul orașului!Deși este un element de interes strategic, extrem de important din punct de vedere al actului administrativ, se pare că pentru colegii consilieri, reprezentanți ai PNL și USR-PLUS interesul partidului primează în fața interesului cetățenilor. Astfel nu se poate explica gestul lor și refuzul de a vota Planul Urbanistic General – cel care constituie documentaţia de bază pentru elaborarea şi corelarea politicilor locale de dezvoltare, pentru eliberarea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire și care are drept scop stabilirea obiectivelor, direcțiilor principale de acțiune și măsurilor de dezvoltare a orașului pentru o perioadă de 10 ani.De dragul unei autointitulate opoziției, fără motive plauzibile sau explicații pertinente, consilierii PNL și USR-PLUS au refuzat să aprobe PUG-ul orașului, act politic care nu trebuie să rămână netaxat de cetățenii care le-au acordat votul de încredere.Încă de la constituirea noului Consiliu Local am afirmat că acțiunile politice trebuie să se delimiteze de cele administrative, iar deciziile pe care le vom lua ca și reprezentanți ai orașului vor fi doar în interesul comunității, de comun acord și transparent.Indiferent de culoarea politică, votul cetățenilor este cel care ne-a propulast drept vectori ai interesului comunității din punct de vedere administrativ, iar dezvoltarea și progresul se pot realiza, democratic, doar ca echipă de 19 consilieri, nu individual sau grup de interese”, a menționat primarul din Mioveni.

Proiectul a trecut datorită majorității consilierilor locali PSD.

Comments

Comments are closed.