Constantin Cotimanis va fi în continuare manager al Teatrului Alexandru Davila din Pitești. Pentru încă două luni!

mart. 24, 2021

Constantin Cotimanis va fi în continuare manager al Teatrului “Alexandru Davila” din Pitești, a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu. Oficialul a menționat că mandatul cunoscutului actor a fost prelungit cu 60 de zile, timp în care vor fi demarate procedurile pentru scoaterea la concurs a funcției de director, în mod absolut transparent. La rîndul său, președintele Ion Mînzînă a subliniat că își dorește foarte mult reabilitarea teatrului Așchiuță, care ar putea începe chiar de anul acesta.
” La întâlnirea pe care am avut astăzi cu reprezentanții mass-media, au participat și salariații teatrului, cărora le-am explicat punctual despre neclaritățile financiare dezvoltate anul trecut la nivelul instituției și despre posibilitățile de finanțare pe care le are Consiliul Județean Argeș în 2021.
De când am preluat funcția de vicepreședinte, pe linia mea având în subordine și instituțiile de cultură, consider că am dat dovadă de toată deschiderea și am discutat cu oricine a solicitat o întrevedere sau a avut vreo problemă, indiferent de zona mea de responsabilitate.
Cred că pseudo-neînțelegerile care au avut loc în ultima perioadă la nivelul Teatrului Davila au fost unele artificiale, nefundamentate, iar în acest moment sunt pe cale de finalizare.
Conducerea CJ Argeș este în continuare deschisă dialogului constructiv bazat pe argumente logice, pentru orice situație care poate apărea la nivel administrativ.
Cu toții trebuie să înțelegem situația dificilă în care ne aflăm. Ajustări de buget vor avea loc în toate domeniile și ne dorim să ducem la capăt misiunea de a împărți un buget mai suplu tuturor celor 36 de instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Argeș, fie că vorbim de cultură, de asistență socială, de spitale sau de infrastructură”, a anuțat Adrian Bughiu.
Rămâne de văzut dacă Constantin Cotimanis, poate cel mai bun manager pe care teatrul Alexandru Davila l-a avut în ultimii ani, se va și înscrie la acest concurs. În ultima perioadă au avut loc mai multe contre prin intermediul presei între conducerea Teatrului și cea a CJ Argeș, iar angajații și-au manifestat în totalitate susținerea pentru menținerea în funcție a actorului, care a reușit totuși performanțe notabile, în ciuda restricțiilor impuse de pandemie, dar și a problemelor lăsate în urmă de fostul manager Nicolae Poghirc.

Adrian Buhiu a mai subliniat că 9 miliarde de lei vechi reprezintă salariile încasate în 2020, de colaboratori, în condițiile în care bugetul a fost de 137 miliarde lei vechi, dintre care 90 de miliarde lei vechi sunt cheltuieli de personal.

Comments

Comments are closed.