Constantin Stroe ar fi împlinit astăzi 79 de ani! Mesaj profund al primarului Ion Georgescu

mart. 24, 2021

Fostul director al Dacia, Constantin Stroe, ar fi împlinit astăzi 79 de ani. Poate că generația # nu prea îl cunoaște dar, în mare parte, dacă Stroe nu era, am fi avut și o variantă destul de probabilă ca astăzi nici Dacia să nu mai fie. Așa că merită căutat numele lui pe Google, cel puțin. Primarul de la Mioveni, Ion Georgescu, a postat un mesaj profund astăzi, în amintirea celui pe care l-a numit părintele Daciei:

Să nu-l uităm niciodată pe „părintele Daciei”, Constantin Stroe, cel care astăzi ar fi împlinit 79 de ani!C onstantin Stroe a fost omul a cărui viață și carieră se confundă cu industria auto din România, cel care a reușit una dintre cele mai de succes privatizări din România, cea a uzinei Dacia de la Mioveni.
Moştenirea lui, o uzină Dacia puternică, profitabilă, respectabilă, un motor al capitalismului, o locomotivă pentru întreaga industrie auto din România a devenit astăzi un reper al Grupului Renault și o emblemă la nivel global. În acelaşi timp, numele lui Constantin Stroe va rămâne pentru totdeauna legat de dezvoltarea industriei auto din România, pentru care a fost o adevărată portavoce în calitate de director al ACAROM.Drum bun în istorie, comunitatea din Mioveni nu te va uita niciodată!

Comments

Comments are closed.