Control la Autogara Sud Pitești. Dezastrul găsit de Protecția Consumatorilor!

apr. 8, 2022

Echipe ale Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor Prahova și Argeș, sub coordonarea comisarului șef al Regiunii Sud Muntenia, Ion Iordăchescu, au realizat o amplă acțiune de control la Autogara Sud Pitești (Astra), pentru a verifica modul în care sunt respectate drepturile consumatorilor, atunci când utilizează mijloacele de transport în comun puse la dispoziție de locație.
Au fost controlate 7 vehicule (autobuze și microbuze) care urmau să intre în exploatare, în ziua respectivă, precum și spațiile destinate publicului din Autogara Astra. 5 dintre acestea au fost oprite de a intra în traseu și, de asemenea, Autogara a fost oprită de la prestarea serviciului până la remedierea deficinețelor pentru ca acestea să nu pună în pericol sau să afecteze sănătatea consumatorilor. Întrucât nu au fost respectate măsurile dispuse, operatorul economic a fost sancționat cu amenda contravențională in valoare de 20.000 lei.
Comisarii au aplicat amenzi contravenționale în valoare totală de 80.000 lei.
Câteva dintre neregulile importante constatate sunt:
• Deficiențe tehnice ale vehiculelor
• prezența unor balustrade de sprijin nefixate corespunzător, a unor praguri deteriorate,
• existența podelei cu porțiuni sparte, a unor scaune defecte și a unor instalații de aer conditionat nefuncționale

•   Deficiențe ale autogării
•   starea precară la nivel de dotări și curățenie a spatiilor de asteptare
•   existența mobilierului exterior deteriorat, nefixat, 
•   utilizarea unor grupuri sanitare insalubre. 

Controale cu privire la serviciile publice de transport, precum si la operatorii care presteaza servicii de tip autogări vor continua și pe raza celorlalte judete din cadrul Regiunii Sud Muntenia (Prahova, Ialomița, Giurgiu, Teleorman, Călărași, Dâmbovița).

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online