Copilul ajuns în comă după o anestezie la o clinică stomatologică, în stare critică

feb. 12, 2020

Copilul de patru ani și opt luni, ajuns în comă la spital după ce a fost anesteziat într-un cabinet stomatologic din Pitești, se află în continuare în stare critică la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Inițial, după sedare, băiatul a intrat în stop cardio-respirator și a fost resuscitat, apoi transportat în București, unde medicii se luptă să îl salveze.

Băiatul este internat în secția de terapie intensivă, intubat și ventilat mecanic. Medicii fac tot posibilul să îi saleveze viața, dar deocamdată rămân rezervați.

Clinica respectivă nu avea aviz pentru anestezie generală, spun inspectorii Direcției de Sănătate Publică din Argeș.

Băiatul de 4 ani și 8 luni a fost dus, luni, de părinți la clinica din Pitești pentru o intervenție stomatologică. În urmă cu trei săptămâni, la o consultație, medicii au spus că are nevoie de o intervenție în care să fie tratate câteva carii complicate. Procedura ar fi presupus și scoaterea nervului și ar fi fost dureroasă fără anestezie.
Reprezentanții clinicii susțin că le-ar fi recomandat părinților să aleagă anestezia locală, dar ei ar fi cerut anestezie generală. Procedura a fost realizată de un medic primar de anestezie și terapie intensivă care avea contract cu cabinetul.

Comments

Comments are closed.