Coronavirusul instalează Big Brother! Operatorii de telefonie mobilă vor oferi statului datele de localizare ale clienţilor

mart. 27, 2020

Operatorii de telefonie mobilă vor oferi statului datele de localizare ale clienţilor pentru a opri răspândirea coronavirusului. Vodafone, Deutsche Telekom, Orange şi alţi 5 furnizori de telecomunicaţii au convenit împreună cu Comisia Europeană să împărtăşească datele de localizare culese de pe telefonul mobil pentru a urmări răspândirea coronavirusului, transmite agenția Reuters, preluată de Mediafax.

Măsura a fost luată din cauză că oamenii au încălcat restricţiile impuse de guvernele statelor europene în ultimele săptămâni.

Pentru această măsură, Comisia va folosi date anonime, pentru a proteja confidenţialitatea datelor cu privire la localizarea telefonului mobil.

După ce virusul va trece, datele vor fi şterse.

Autoritatea Europeană pentru Protecţia Datelor a declarat că proiectul nu încalcă regulile de confidenţialitate, atâta timp cât există garanţii.

Comisia ar trebui să definească în mod clar setul de date pe care doreşte să îl obţină şi să asigure transparenţa faţă de public, pentru a evita eventualele neînţelegeri„, a spus agentul de supraveghere al datelor UE, într-o scrisoare către executivul Uniunii Europene.

Ţări precum Singapore, Taiwan şi Israel utilizează deja diferite metode, cum ar fi aplicaţiile de smartphone-uri de urmărire a contactelor, o „gardă electronică” bazată pe telefoane mobile, urmărirea telefonului pe satelit şi brățările de urmărire a locaţiei, pentru a combate răspândirea virusului.

Comments

Comments are closed.