Cristian Gentea despre o lege care ține de siguranța națională: Sute de mii de gospodării din toată țara riscă să fie deconectate de la rețeua electrică și peste jumătate de milion de români vor fi aruncați în întuneric

iul. 21, 2021

Cristian Gentea, primar al municipiului #Pitești și președinte executiv #PSD#Argeș critică faptul actuala guvernare nu a adoptat Legea consumatorului vulnerabil nici măcar acum, după ce jumătate din români au ajuns să fie pe piața liberă a energiei fără să fie prinși într-o ofertă acceptabilă, iar prețurile au sărit în aer. Această lege ar fi protejat pe acei clienți care nu pot face față efortului costului tarifului la energie.

Sute de mii de gospodării din toată țara riscă să fie deconectate de la rețeua electrică și peste jumătate de milion de români vor fi aruncați în întuneric. În România secolului XXI, oamenii nu mai pot face fața prețurilor mari rezultate din liberalizarea fără cap a pieței energiei.
PSD solicită ca Parlamentul să adopte în regim de urgență Legea consumatorului vulnerabil.
Cu atât mai mult cu cât Guvernul vrea să anuleze prevederile ordonanței care asigura protecția acestor consumatori.
Guvernul Cîțu ar fi trebuit să promoveze măsuri de protejare și sprijin pentru consumatorii vulnerabil și să renunțe la ideea de a elimina interdicția de deconectare a acestora de la utilități, a subliniat Cristian Gentea, a cărui expertiză în domeniul energiei prin funcția ocupată ani de zile la ICN Mioveni.

Comments

Comments are closed.