Cristian Gentea: Guvernul demis Cîțu își bate joc de autoritățile locale și județene care nu sunt conduse de liberali care l-au susținut în cursa pentru șefia PNL!

oct. 8, 2021

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, municipiu care nu a primit nici măcar un leu la recenta alocare făcută de Florin Cîțu, susține că Executivul nu a avut alt criteriul în afară de cel politic atunci când a împărțit fondurile. „Guvernul demis #Cîțu își bate joc de autoritățile locale și județene care nu sunt conduse de liberali care l-au susținut în cursa pentru șefia PNL!
Am aflat cu profundă nemulțumire faptul că Guvernul Cîțu a alocat din fondul de rezervă sume uriașe de bani pentru primarii și președinții de CJ ai PNL care l-au făcut șef la partid, în timp ce administrațiile conduse de către PSD au primit sume infime în raport cu nevoile sau nu au primit niciun leu!
De exemplu, municipiul #Pitești, cea mai mare unitate administrativ-teritorială a județului Argeș, nu a primit niciun ban, deși este un municipiu cu cheltuieli uriașe care ar trebui să fie susținute, în parte, și de Guvern, conform legii!Guvernul a împărțit banii fără niciun criteriu în afară de cel politic. Nu s-a ținut cont de tipul unității administrativ teritoriale, de mărime, de numărul de locuitori, de costurile efective, de angajamentele în derulare etc.Este același Guvern care a impus autorităților locale luarea de măsuri pentru combaterea pandemiei, dar niciodată nu a asigurat și resursele necesare, așa cum s-a angajat.
Este același Guvern care a pus în cârca autorităților locale și județene cheltuieli uriașe, cum ar fi cele cu asistența socială, dar nu a dat măcar un leu pentru a le ajuta. Din pricina acestui stil meschin de a conduce țara sunt multe primării care nu vor putea plăti facturile pentru școli, creșe, grădinițe ori nu au fonduri suficiente nici măcar pentru funcționare! PSD cere tragerea la răspundere penală, pentru abuz în serviciu, a tuturor demnitarilor implicați în alocarea banilor din fondul de rezervă și va solicita anularea în Contencios Administrativ a hotărârii de guvern prin care au fost alocați discreționar banii către primării și consilii județene!”, a subliniat Cristian Gentea.

Comments

Comments are closed.