Cristian Gentea i-a înmânat campionului mondial la Judo Eduard Șerban cheile unei garsoniere

iun. 11, 2021

Astăzi, 11 iunie 2021, la sediul Primăriei Municipiului Pitești, edilul Cristian Gentea i-a înmânat cheile unei garsoniere campionului mondial la judo Eduard Șerban. Locuința de serviciu a fost repartizată, prin HCL 134/22.04.2021, Clubului Sportiv Municipal, aceasta aflându-se în zona Craiovei, cu o suprafață de 30,67 mp.

Şerban George Eduard, exponent de frunte al școlii piteștene de judo, are rezultate absolut remarcabile pe plan național și internațional, la doar 21 de ani. Multiplu campion național la cadeți (3 titluri), juniori (4 titluri), tineret (4 titluri), seniori (4 titluri), campion balcanic, european și mondial, este singurul sportiv român la judo cu o asemenea performanță.
Legitimat la CSM Pitești, Eduard Șerban a cucerit medalia de aur, în 2017, la categoria 90 kg, la Campionatele Mondiale de Judo pentru cadeți de la Santiago de Chile, în același an urcând pe prima treaptă a podiumului la Campionatul Balcanic. În 2020, o altă performanță a acestuia a făcut cunoscut Piteștiul în țară, dar și în străinătate, bronzul cucerit la Campionatul European de Juniori, categoria 100 kilograme, fiind urmat, în 2021, de medalia de aur la Campionatul Balcanic de Juniori.

Inițiativa municipalității piteștene este un mod de recunoaștere și de susținere a valorilor locale, un gest considerat, de către primarul Cristian Gentea – cel care a și înființat, de altfel, secția de judo a Clubului Sportiv Municipal – drept o modalitate firească de a arăta respect sportivilor performanți și de a încuraja păstrarea acestora la cluburile în cadrul cărora s-au format.
Președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, a exprimat aprecierea sportivilor pentru această inițiativă în premieră în municipiul Pitești:
„Stimate domnule primar Gentea,
Vă mulțumesc în numele meu și al judo-ului românesc pentru fapta deosebită pe care ați realizat-o în beneficiul unui sportiv merituos al nostru, care a onorat prin prestațiile sale sportive România, dar și Piteștiul! Puțini oameni din administrație pricep nevoile de trai și de antrenament ale sportivilor olimpici și chiar mai puțini acționează în sprijinul acestora. Dumneavoastră ați dovedit că faceți parte din această categorie selectă și responsabilă, lucru care vă onorează în plus.
Vă doresc mult succes și vă asigur de întreaga noastră considerație!”

Comments

Comments are closed.