Cristian Gentea: Performanțele programului România educată și a performanțelor guvernului Cîțu: șomajul a atins cote record, iar tinerii sunt cei mai afectați

iul. 8, 2021

Deși la pregătire Klaus Iohannis a fost profesor, slujbă care i-a permis să achiziționeze și cinci case din meditații (a șasea a luat-o ilegal, conform Justiției din România), Klaus Iohannis a lansat în urmă cu ceva ani programul România Educată căruia se chinuie să îi facă o nouă lansare zilele acestea. Practic, după 6 ani de mandat, singurul proiect de țară care a fost lansat de la Cotroceni încă nu există. Între timp, premierul Florin Cîțu se laudă că românii sunt fericiți când sunt conduși de guvernul al cărui prim-ministru este. Primarul Piteștiului Cristian Gentea afirmă însă că lucrurile stau total diferit.
Cristian Gentea atrage atenția că deși guvernanții nu mai contenesc să vorbească despre creșterea economică, puterea de cumpărare a românilor este puternic afectată iar șomajul a atins cote record. Și cei mai afectați de lipsa locurilor de muncă sunt tinerii care pleacă și cu un mare handicap: sistemul de educație deficitar.

„În timp ce premierul Cîțu vorbește despre creștere economică și despre cât de fericiți sunt românii sub guvernarea actuală, șomajul a atins cote record.Cei mai afectați sunt tinerii, șomajul în rândurile acestora ajungând la o alarmantă pondere de 23%!Iată, de fapt, adevărata „performanță” a guvernelor Cîțu și Orban care au promovat măsuri ce au condus, finalmente, la pierderea a mii de locuri de muncă, la deprofesionalizarea tinerilor și la reluarea migrației în cătarea unui loc de muncă în străinătate.Lipsa accesului la educație, blocarea programelor de susținere a tinerilor implementate de PSD și nerespectarea majorărilor salariale din legea salarizării unitare au determinat, de asemenea, creșterea accentuată a șomajului în rândul tinerilor.Aici au dus cei 6 ani de minciuni electorale denumite pompos de președintele Iohannis ,,Proiectul România Educată!”, a arătat Cristian Gentea.

Comments

Comments are closed.