Cristina Stocheci: Inflația atinge cote alarmante!

oct. 13, 2021

Senatorul Cristian Stocheci atrage atenția că în timp ce scandalurile la nivel înalt se țin lanț, inflația atinge cote alarmante. Puterea de cumpărare a românilor scade dramatic, în timp ce prețurile au crescut vertiginos.

„Inflația atinge cote alarmante ! Prețurile la alimente și produse devin insuportabile pentru români!INS a comunicat o inflație anuală de 6,3%, ceea ce confirmă previziunea PSD că până la finalul acestui an vom avea o inflație de peste 7%!!! Este cea mai mare inflatie din ultimii 11 ani!!!În primele 9 luni din acest an, fiecare român a pierdut în medie un salariul minim din cauza inflației. Pierderea din buzunarele fiecărui român este de aproximativ 1.300 de lei, raportat la veniturile pe care le avea la începutul anului.

După ce România a înregistrat cele mai multe decese din UE din cauza pandemiei, după ce românii au fost condamnați la frig din cauza creșterii prețurilor la energie, vine și cea de-a treia năpastă asupra României: foametea, ca urmare a creșterii uriașe a prețurilor la alimente.

Cele mai mari creșteri de prețuri la alimente, sept. 2021 față de sept. 2020:
Ulei comestibil 23%
Cartofi 12%
Pește 5,5%
Brânză 5,5%
Legume 6%
Pâine 5%
Mălai 5%
Cele mai mari creșteri la produse și servicii nealimentare sept. 2021 față de sept. 2020:
Combustibili 16,7%
Energie electrică 24,6%
Gaze naturale 20,5%
Apă potabilă 6%
Servicii poștale, curierat 5,5%.”, a subliniat Cristian Stocheci.

Comments

Comments are closed.