Cristina Stocheci, senator PSD de Argeș: Prețurile explodează, firmele dau faliment, inflația sare în aer

aug. 27, 2021

Numărul firmelor radiate la nivel naţional a crescut cu 34,14% în primele şapte luni, comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform statisticilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).
Politicile economice discreționare, promovate de Cîțu, țeapa dată antreprenorilor prin blocarea programelor de sprijin pe timp de pandemie și creșterea uriașă a prețului energiei, după liberalizarea impusă de guvernele de dreapta, au băgat în faliment mii de firme care au fost nevoite să iasă de pe piață.
România este pe un loc rușinos 107 în clasamentul mondial în privința susținerii economiei, lângă Mali și Swaziland, potrivit FMI și este pe ultimul loc în UE, potrivit Comisiei Europene.
Mii de firme au fost efectiv păcălite, au cheltuit bani, au aplicat pentru măsura 3, care apoi a fost anulată. Horeca n-a primit nici acum sprijinul promis.
Ceea ce se întâmplă acum în România arată cât de ineficient a fost guvernul Cîțu în sprijinirea firmelor și a economiei în fața pandemiei.
Pentru sectorul HORECA, guvernul Cîțu a avut la dispoziție 1 miliard de lei credite bugetare (bani cash) și 2,5 miliarde lei credite de angajament și nu a fost în stare să cheltuie niciun leu din aceste fonduri!
Iar fiecare leu necheltuit din banii prevăzuți pentru sprijinirea IMM-urilor și a românilor afectați de restricții, înseamnă faliment în economia reală, cu oameni care și-au pierdut locul de muncă și veniturile.
O oglindă perfectă a guvernării de dreapta este și nivelul de trai al românilor.
În timp ce Cîțu ne spune cum cresc veniturile românilor, România a ieșit din rândul țărilor cu venituri ridicate, acolo unde ajunsese după guvernarea #PSD.
Guvernele lui Iohannis au anulat toate progresele obținute de România în timpul guvernării PSD

Comments

Comments are closed.