Cristina Stocheci: Toți românii trebuie să beneficieze de acces rapid la serviciile medicale

nov. 16, 2020

Fiecare român, din orice colț al țării, trebuie să aibă acces rapid la servicii medicale și pentru asta trebuie înființate centre medicale comunitare în localitățile în care nu există dispensare medicale și medici de familie.
În programul de guvernare pentru sănătate, PSD are ca prioritate dezvoltarea unei rețele de centre medicale, care să includă cabinet de medicină de familie, cabinet stomatologic și punct farmaceutic.
Finanțarea pentru un astfel de centru poate ajunge la 500.000 de euro, bani ce vor fi folosiți la construirea clădirii, dotarea cabinetelor și achiziționarea unui Duster, cu care personalul medical să se deplaseze pentru consultații sau îngrijiri la domiciliu. Pentru a asigura și personalul medical de specialitate, Primăriile vor putea solicita medici rezidenți care să activeze în aceste unități sanitare.
„Pe lângă facilitarea accesului la servicii medicale în zonele rurale sau defavorizate, înființarea centrelor medicale comunitare va avea ca efect imediat reducerea presiunii pe spitale și mai ales pe Unitățile de Primiri Urgențe, unde mulți pacienți se duc acum fără să mai treacă prin filtrul medicului de familie”, explica dr. Cristina Stocheci, senator PSD și candidat pentru un nou mandat in Parlamentul României.

Realizat de Goldenfish Production la comanda PSD – Organizatia Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020

Comments

Comments are closed.