CS Mioveni, baraj cu Chindia Târgoviște. Rămân 16 echipe în prima ligă

aug. 6, 2020

CS Mioveni mai are o șansă pentru a promova în prima ligă. Pentru a ajunge în marea arenă națională, trebuie să câștige însă barajul cu ultima clasată din prima ligă, Chindia Târgoviște, poate cel mai facil adversar pe care îl putea nimeri.
Din Liga 2 vor promova UTA Arad și FC Argeș, iar CS Mioveni, locul 3 din Liga 2, va juca un baraj, pe 9 și 12 august, cu ultima clasată din Liga 1, Chindia Târgoviște.
Primarul Ion Georgescu și-a manifestat nemulțumirea pentru faptul că echipa nu a reușit să promoveze direct, fiind învinsă pe teren propriu în ultimul meci de Petrolul, echipă pe care a și condus-o, și a amenințat că, fără promovare, echipa nu va mai primi finanțare.
„Sunt dezamăgit de rezultatele echipei de fotbal CS Mioveni. Este inadmisibil să conduci, într-un meci cu o miză atât de importantă și totuși să pierzi, pe teren propriu.
Ca om, ca suporter și primar al orașului cred că m-am consumat cel mai mult sub povara rezultatelor negative. Nu sunt de acord cu răutățile care circulă în spațiul public, pentru că am încercat continuu să asigur toate condițiile pentru sportul de performanță din oraș, pentru toți sportivii, fie că mă refer la fotbal, handbal, volei, judo, karate, etc., dar și tuturor secțiilor de copii.
Ca și dumneavoastră, sunt supărat și afectat de ce se întâmplă, însă, în mod obiectiv vă rog să conștienizați că nu eu joc în teren sub culorile clubului nostru. Sunt vulcanic, recunosc, dar o fac din dragoste pentru sport și performanță.
Îmi mențin afirmațiile – “Nu promovează, nu mai finanțăm!”. Aștept urgent măsurile/sancțiunile consiliului de administrație ale clubului. Nu mă dezic de ceea ce am spus public după meciul pierdut cu UTA.
Acum, în cel de-al 13-lea ceas, mica șansă care mai există poate o vom putea fructifica la barajul de promovare! Cu o floare nu se face primăvară, dar speranța moare ultima”, afirma Ion Georgescu intr-o postare.
Din informațiile GSP.ro, 13 echipe sunt de acord ca din sezonul 2020-2021 să fie 16 formații în Liga 1. Decizia definitivă va fi luată în Comitetul Executiv al FRF. Răzvan Burleanu, președintele Federației, a cerut mai multe rânduri trecerea la un sistem cu 16 echipe, astfel că sunt șanse mari ca modificarea să fie făcută.

„Nu am nimic împotriva ideii de 16 echipe dacă cluburile din Liga 1 agreează această variantă. Întotdeauna voi susține regulile unei opțiuni democratice, iar situația de criză generată de COVID-19 poate determina inclusiv această măsură”, a fost mesajul lui Gino Iorgulescu, președintele LPF, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.

Care ar fi schimbarea principală: 16 echipe în loc de 14. Play-off cu 6 formații, play-out cu 10 împărțite. Cea mai bună echipă din play-out ar juca un baraj cu trupa clasată în play-off pe ultimul loc de Europa League și s-ar alege astfel ultima reprezentantă din competiția continentală.

Comments

Comments are closed.