Cum se va face vaccinarea împotriva COVID. Piteșteanul Valeriu Gheorghiță a anunţat strategia

dec. 5, 2020

Vaccinarea împotriva SARS-COV-2 este voluntară, și nimeni nu poate fi obligat la administrarea vaccinului, a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea este un drept al cetățenilor români și nu o obligație, a precizat Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, vineri, într-o conferință de presă.

„Apariţia unui vaccin care va fi aprobat de toate agenţiile de reglementare de la nivel european va reuşi să ne confere din nou un control asupra stării noastre de sănătate şi să putem reveni la normalitate.(…) Strategia de vaccinare din România este perfect compatibilă cu toate recomandările de la nivelul UE şi OMS.(…) Campania de vaccinare şi cea de comunicare sunt în deplin acord cu toate recomandările de la nivelul UE, avem datoria să derulăm o activitate de comunicare şi informare transparentă şi onestă pentru ca toate persoanele să aibă toate informaţiile pentru a hotărî dacă se vaccinează sau nu se vaccinează. Vaccinarea este voluntară şi nu obligatorie, este un drept şi nu o obligaţie”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, potrivit Agerpres.


Pe de altă parte, pentru ca un număr cât mai mare de români să fie vaccinați, este nevoie de „încredere publică” a atras atenția medicul militar.

„În momentul de faţă, încrederea publică în vaccinare reprezintă elementul esenţial care va sta la baza succesului activităţilor de vaccinare. După cum ştim, încrederea se câştigă şi nu se impune. (…) Cred că prin acţiuni coerente care vor fi aduse în opinia publică, care vor fi comunicate periodic pe măsură ce noi îndeplinim diverse activităţi în toată această activitate de vaccinare, toate aceste lucruri vor sta la baza creşterii încrederii populaţiei generale, dar şi a anumitor categorii socio-profesionale în vaccinarea împotriva COVID”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Institutul Naţional de Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”, de la care acesta se va distribui către centrele regionale, a declarat, vineri, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

Unde va fi stocat vaccinul

O dată intrat în România, vaccinul va fi păstrat în primă fază la Institutul Cantacuzino.

„S-a stabilit un centru de stocare central şi anume Institutul Naţional de Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’ de la nivelul căruia se vor distribui mare parte a vaccinurilor la nivelul centrelor regionale din ţară: Spitalul Militar Timişoara, Spitalul Militar din Braşov, Spitalul Militar din Cluj, Iaşi, Constanţa şi Craiova. De la nivelul acestor centre regionale de stocare, vaccinurile vor fi distribuite descentralizat în fiecare judeţ în centrele de vaccinare”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Sursa: Agerpres

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online