De opt ani se luptă cu Sindromul West! Ajută-l pe Ștefan să poată să meargă! 19.000 de euro pentru o viață liberă!

oct. 15, 2021

La 8 ani, a trăit provocări și a luptat pentru a fi normal cât pentru o viață deja. Ștefan a fost  diagnosticat cu Sindrom West.

De când se știe, a urmat tot felul de tratamente în țară și în Europa pentru că își dorește să fie la fel ca toți cei din jurul lui. Merge la școală, dar încă nu se poate descurca singur. Iar aceasta este cea mai mare dorință a sa. Dorință care se poate îndeplini pentru că pe 24 noiembrie, anul acesta, este programat la o intervenție la picioare, la primul doctor care i-a spus băiatului că după acea operație va putea sta singur pe picioarele lui și la propriu. Costul operației este de 18825 de euro. Iar mama sa, profesoară la Liceul Astra din Pitești, face tot ce îi stă în putere ca să strângă acești bani.
Și tu îl poți ajuta pe Ștefan, printr-o donație. Și managerul Filarmonicii Pitești, Gabriel Niță, a anunțat că următorul concert, cel de joi, va fi unul umanitar menit să strângă bani pentru Ștefan! 

POVESTEA TRANDAFIRULUI: ”8 decembrie 2009. Medicul care a urmărit sarcina nu a venit la spital. Nu era nici o problemă şi deşi aveam 37 de ani, doctorii nu au vrut să îmi facă cezariană. Bebeluşul s-a axfisiat la naştere şi nu îi dădeau nici o şansă să trăiasacă. A luptat din prima clipă de viaţă. Am plecat din spital după 10 zile şi totul părea în ordine. Era atât de frumos – un îngeraş -aşa cum este şi acum.

De pe la 5 luni au început problemele şi la 8 luni s-a pus diagnosticul de spasme infantile asimetrice şi sindrom West. A început tratamentul. Mai întai pentru oprirea acelor spasme şi apoi pentru protecţie antiepileptică. D-na doctor neurolog a spus că dacă va face terapie de recuperare intensivă se va recupera, era atunci prima speranţă; acum, după atâta timp, mi-a spus ca m-a încurajat – se pare ca nici dumneaei nu a crezut că va fi aşa de bine. ste nevoie de multa răbdare, timp şi bani.
La 9 luni am început terapia de recuperare, am făcut la Bucureşti terapie Vojta.
Pentru ca rezultatele EEG-urilor nu au mai evidenţiat nici o descărcare neurologică i-a fost scos tratamentul medicamentos.
Acum diagnosticul este: Sindrom West.

A urmat o perioadă de recuperare acasă la Piteşti şi apoi am reuşit să ajungem la Sibiu, în centrul care este specializat pe terapie Vojta, acolo unde – mami şi Ştefan – ne-am mutat şi am stat aproape doi ani făcând terapie intensiv, de cele mai multe ori de trei ori pe zi. Rezultatele au început să apară.

La Sibiu am stat doi ani. Apoi ne-am intors acasa unde am continuat terapiile si drumurile .
Dupa aproape 8 ani te terapiii in tara si strainatate, acum Stefan merge la scoala de masa. Desi nu se poate descurca inca singur el isi doreste sa stea fara insotitor: „copiii nu stau cu bona la scoala”, spune doamna invatatoare.

Face in continuare recupere: logopedie, Terapie craniosacrala si gimnastica pasiva, hidroterapie, kinetoterapie terapie ocupationala, terapie cu delfini.
In Romania, Spania, Ucraina sunt centrele de recuperare unde lucreaza.

24.11.2021. Este ziua în care Ștefan are programarea pentru intervenție la picioare – poziționarea corecta asa încât sa poată sa stea singur și apoi sa mearga. Este pentru prima data când un doctor ii spune direct lui Ștefan, vei sta singur.
Strigatele de bucurie pe care doctorul le-a auzit în acel moment nu au putut însă sa nu mă facă să tresar atunci cand am văzut factura cu costul estimativ al acestei intervenții: 18.825 euro.
Acum mai mult ca niciodată avem nevoie de sprijinul vostru, cei care ne sunteti alături.
Începem numărătoarea inversa pentru strângerea banilor care ii vor deschide drumul spre independență”, povestește mămica.

IBAN: RO88INGB0000999911770859
Titular cont: Mirela Sandu
Banca: INGB CENTRALA
Moneda: EUR
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB
IBAN: RO71INGB0000999901977463
Titular cont: Mirela Sandu
Banca: INGB CENTRALA
Moneda: RON
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB

Comments

Comments are closed.