Deputat Simona Bucura Oprescu: ,,Priorităţile mediului rural sunt încă reprezentate în mare parte de nevoia pentru infrastructuri primare”

iul. 18, 2021

Guvernul Cîțu ar trebui să acorde mai multă atenție localităților din mediul rural, afirmă deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu, parlamentarul argeșean aducând în atenție faptul că Asociaţia Comunelor din România atrage atenția că, în condițiile în care Uniunea Europeană vrea să aloce bani pentru economia verde şi digitală în comune, satul românesc are nevoie de 20 de miliarde de euro pentru reţelele de apă şi canalizare!

,,Sigur, sunt importante și economia verde, și digitalizarea.

Dar priorităţile mediului rural sunt încă reprezentate în mare parte de nevoia pentru infrastructuri primare, întrucât un procent de 40% din mediul rural este lipsit încă de reţeaua de apă şi canalizare, iar 50% dintre comune nu au gaze!

Așadar, o bună parte din bugetul total al Planului Național de Redresare și Reziliență ar trebui să fie destinat acestei componente.

De asemenea, este nevoie de o nouă etapă a Programului Naţional de Dezvoltare Locală care să vină cu adresabilitate şi către introducerea reţelelor de apă şi canalizare în mediul rural, şi cu soluţii alternative de energie termică.

Alocarea de resurse pentru aceste nevoi primare ale satului românesc nu mai poate fi amânată!“, declară deputatul Simona Bucura-Oprescu.

Comments

Comments are closed.