Dezastru! Cutremure de 7,8 și 7,7 în Turcia!

feb. 6, 2023

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit luni sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS). Epicentrul cutremurului de 7,6 grade – raportat inițial ca având 7,5 grade – a fost localizat în districtul Elbistan din provincia turcă Kahramanmaras, la aproximativ 95 km nord de zona cutremurului de 7,8 grade, care a avut loc nouă ore mai devreme în sudul țării, anunță CNN.
Cinci cutremure au fost înregistrate în ultimele ore în zona Vrancea, însă de o magnitudine redusă.
Numărul deceselor raportate după seria de cutremure majore care au lovit Turcia și Siria în cursul zilei de luni a ajuns la cel puțin 1.504.
Această replică vine la câteva ore după cutremurul devastator de luni dimineața, care a fost urmat de zeci de replici. Epicentrul cutremurului a fost înregistrat în provincia Kahramanmaraş. Seismul a fost resimțit puternic și în Siria – la Alep, Hama și Latakia, unde a lăsat în urmă un dezastru greu de imaginat.

În Turcia, cel mai grav afectat oraș este Gazintep, din regiunea Anatolia. Aici s-a prăbușit și un castel construit în urmă cu aproximativ 2.200 de ani.

Comments

Comments are closed.