DGASPC Argeș: Case de tip familial și Centre de zi cu fonduri europene

nov. 25, 2020

Astăzi, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș a lansat trei proiecte finanțate din fonduri europene, proiecte ce vizează construirea unor Case de Tip Familial pentru copii, beneficiari de măsură de protecție în centrele de plasament din cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Rucăr, Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung și Complexului de Servicii pentru Copii cu Dizabilități Costești, după închiderea acestora.

De asemenea, se urmărește și dezvoltarea unor Centre de Zi, în Comuna Rucăr, Orașul Costești și Municipiul Câmpulung.

Noile case de tip familial și centrele de zi vor fi amplasate în comunitățile respective, astfel încât să permită accesul facil al copiilor la şcoală, servicii sociale şi de recreere. Beneficiari sunt 72 de copii din centrele D.G.A.S.P.C. Argeș și 150 din comunitățile locale.

Cele trei proiecte cofinanțate din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020 sunt:

– Proiectul – “Complex de Servicii Sociale, Comuna Rucăr, Județul Argeș”Valoarea totală a proiectului este de 5.341.994,63 lei.

– Proiectul – “Complex de Servicii Sociale, Orașul Costești, Județul Argeș” Valoarea totală a proiectului este de 6.657.300,01 lei.-

Proiectului – “Complex de Servicii Sociale, Municipiul Câmpulung, Județul Argeș”.

Valoarea totală a proiectului este de 5.253.693,08 lei.Perioada de implementare a proiectelor: 22.07.2020 – 31.10.2020.Banii pentru cofințarea proiectelor au fost alocați de Consiliul Județean Argeș. De altfel, prezent la conferința de lansare, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu a precizat: “Suntem onorați că reușim să implementăm, la nivelul județului Argeș, genul acesta de proiecte.

Ne bucurăm, de asemenea, să fim parte integrantă întrucât Consiliul Județean Argeș va acorda o atenție deosebită serviciilor sociale și în mandatul 2020 – 2024. Veți avea în continuare sprijinul nostru nemijlocit. Trăim vremuri tulburi în care serviciile sociale trebuie sprijinite pe toate căile. Sunt convins că nu ne vom opri doar la aceste proiecte și că vom continua, și în acest mandat, să dezvoltăm proiecte pe această zonă”.

Și adjunctul Avocatului Poporului Argeș, Marius Remus Gherghina, a apreciat eforturile depuse de DGASPC Argeș pentru aceste proiecte în contextul în care vechile clădiri trebuie închise și construite astfel de case de tip familial. De altfel, Avocatul Poporului împreună cu Organizația Salvați Copiii a emis un raport în urmă cu un an cu privire la modul de organizare pentru apărarea drepturilor copiiilor.

De menționat că la Costești beneficiarii sunt copii cu handicap grav, astfel că la casele de tip familial va exista inclusiv lift. La toate construcțiile va exista încălzire pe centrală pe gaze, iar apa menajeră va fi încălzite cu panouri solare.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online