Doctorul Remus Mihalcea, deputat PSD: Școlile să fie pregătite și elevii testați pentru ca orele să fie ținute fizic

iul. 9, 2021

După rezultatele dezastruoase de la examenele naționale, PSD cere Guvernului să înceapă imediat pregătirea noului an școlar, un an școlar în care să se pună accent pe testarea extinsă a elevilor și a profesorilor, care să mențină școlile deschise și să permită accesul copiilor la #educație.

Medicul Remus Mihalcea, deputat PSD; cere introducerea testării pe scară largă în rândul elevilor și măsuri astfel încât orele să fie ținute fizic. Apelul lui Remus Mihalcea vine după ce elevii, profesori și părinții s-au plâns că rezultatele le-au fost afectate și de școala online din timpul pandemiei. Cel mai rău au fost afectați elevii din mediul rural. „România nu își mai permite să rateze un nou an școlar din cauza deciziilor haotice și a certurilor din coaliția de guvernare cu privire la tipul testelor anti-Covid care să fie folosite în sistemul de învățământ!

Testarea extinsă este singura alternativă, practicată peste tot în Europa, prin care se pot ține școlile deschise. Vaccinarea și testarea trebuie să se completeze reciproc, iar Guvernul trebuie să prezinte public, în cel mai scurt timp, ce decizie a luat în această privință și ce măsuri va întreprinde în perioada de vacanță pentru organizarea testării în unitățile de învățământ, după modelul celorlalte state europene”, a subliniat Remus Mihalcea.

Comments

Comments are closed.