Două noi cazuri de coronavirus confirmate în România

feb. 28, 2020

Încă două persoane, un bărbat și o femeie, au fost depistate cu corornavirus. Cele două persoane sunt internate la spitalul din Timișoara și la cel din Cluj, a anunțat vineri secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătăru.
Este vorba despre un bărbat de 45 de ani și o femeie de 38 de ani. Ambele persoane au călătorit în Italia.

Femeia de 38 de ani din Timișoara, cu virusul COVID-19 pozitiv, a fost adusă în urnă cu câteva minute la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Pacientul din Maramureș, confirmat cu noul coronavirus și internat la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, primește tratament pentru pneumonie, starea sa generală de sănătate fiind „relativ bună”, a declarat, vineri, prefectul Clujului, Mircea Abrudean, potrivit Mediafax.

Primul caz din țara noastră a fost confirmat miercuri seară. Este vorba despre un bărbat de 25 de ani din județul Gorj, care a intrat în contact cu cetățeanul italian de 71 de ani.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, au susținut o conferință de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Se face anchetă epidemiologică cu privire la persoanele cu care aceștia au intrat în contact.

„Mai avem două confirmări de coronavirus. Sunt ale unui bărbat din Maramureș de 45 de ani, în afara definiției de caz, care vine din afara zonelor din Italia carantinate, care se întoarce în țară pe 25 februarie, fiind bolnav în Italia unde merge la medic, i se prescrie un tratament simptomatic și pleacă acasă. Ajunge în România, având febră, se prezintă la spital în Maramureș, este internat la Clinica de boli infecțioase, unde primește tratament simptomatic și se face testarea, ieri prezentând un grad de insuficiență respiratorie, este transferat la Cluj. Azi ne vine confirmarea de pozitiv la coronavirus”, a spus Tătaru.

Cel de-al doilea caz este cel al unei femei de 38 de ani, din Timișoara, anunță sursa citată.

„Pe 17 februarie merge o zi la Bergamo, în afara zonei de definiție de caz, iar pe 25 februarie prezintă un prim semn de febrilitate, cu o stare generală alterată, stă acasă, se prezintă la spital pe 27 pentru o evaluare de simptomatologie, i se dă un tratrament și merge acasă în izolare. Astăzi, și testul dânsei a ieșit pozitiv”, a adăugat sursa citată.

Secretarul de stat a mai spus că femeia va rămâne la Centrul din Timișoara, iar bărbatul rămâne internat la Cluj. Starea de sănătate a femeii este bună, iar cea a bărbatului este ameliorată față de joi.

„Cele două cazuri au venit din afara zonei unde este impusă izolarea sau carantinarea. Ambele cazuri se află în centrele unde urmează să fie tratate. (…) Direcțiile de sănătate publică vor lua măsurile pentru ancheta epidemiologică și pentru a stabili contacții celor două persoane, mai ales din perioada în care au avut febră”, a spus, la rândul lui, șeful DSU, Raed Arafat.

În România, a mai fost confirmat, până acum, un singur caz, al unui tânăr de 25 de ani din județul Gorj, care este internat la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

Comments

Comments are closed.