Donald Trump pus sub acuzare. Zece republicani au votat împotriva președintelui

ian. 14, 2021

Camera Reprezentanţilor a obţinut voturile necesare punerii sub acuzare a preşedintelui Trump, anunţă AFP. Donald Trump devine primul președinte din istoria SUA care a fost pus sub acuzare de două ori în timpul aceluiași mandat. Incriminarea lui Donald Trump depinde de votul din Senat, acolo unde republicanii au majoritate de 51 la 48.
Au fost 232 pentru, 197 împotrivă, iar patru reprezentanți 4 nu au votat. 10 dintre cei care au votat pentru au fost membri ai republicanilor, partidul din care face parte Donald Trump.

În același timp, la Senat, e necesar votul a două treimi pentru a continua procedura. Rezoluția punerii sub acuzare a lui Donald Trump îl acuză pe președintele american de ”incitare la insurecție”, având, astfel, un singur articol. Donal Trump a negat orice responsabilitate legată de violențele

Pentru a-l demite pe președinte, ar fi necesară o majoritate de două treimi din cele 100 de voturi din Senat, ceea ce ar duce la înlăturarea acestuia din funcție și împiedicarea de a mai ocupa orice altă funcție federală în viitor.

Comments

Comments are closed.