Dr. Remus Mihalcea, deputat PSD de Argeș: Incompetența guvernanților duce la devalizarea bugetului României din care se fac cheltuieli absolut nejustificate

aug. 23, 2021

Doctorul Remus Mihalcea critică faptul că Guvernul nu a reușit să primească acceptul UE pe formula proiectului PNRR și că, în timp ce alte țări au primit deja avans din aceste fonduri nerambursabile, România trebuie să se împrumute cu sume colosale pentru a rezista. În plus, același guvern, plătește milioane de vaccinuri care stau să expire, din cauza lipsei de potență în a determina populația să se imunizeze, în loc să dea acești bani pentru testele gratuite destinate populației sau elevilor și cadrelor didactice.
„Guvernul s-a împrumută zeci de miliarde de euro la dobânzi colosale și a alocat sume extrem de mari la rectificarea bugetară pentru plata celor 120 de milioane de vaccinuri contractate, dar a donat în ultimele luni aproape două milioane de doze de vaccinuri în valoare de peste 15 milioane de euro.
Cu banii achitați pentru vaccinurile pe care România le dă gratis altor țări, pentru că le expira termenul de valabilitate, se puteau cumpăra toate testele noninvazive pentru testarea periodică a copiilor care merg la școală și se puteau achiziționa milioane de teste pentru testarea gratuită a populației într-o acțiune mult mai eficientă de combatere a pandemiei.
În lipsa acestor teste, Guvernul își fură singur căciula în privința datelor despre pandemie, pentru că a plafonat testarea, de aproape un an, la aproximativ 30.000 de probe pe zi”, a subliniat deputatul PSD de Argeș, fost manager al Spitalului Colentina din Capitală.

Comments

Comments are closed.