După ce s-a chinuit să devină apolitic, prefectul Soare va candida din partea PNL la șefia CJ Argeș

iul. 17, 2020

Mascaradă totală în politica argeșeană! Întrebat săptămâna trecută dacă va candida pentru șefia Consiliului Județean Argeș, prefectul Emanuel Soare a precizat că este prea devreme să facă declarații în acest sens și că prioritatea lui zero este să ieșim cu bine din pandemie. La doar câteva zile distanță, Soare era validat de conducerea centrală a PNL drept candidat la șefia CJ Argeș.

De menționat că în calitatea sa de prefect, Emanuel Soare este apolitic, adică nu are voie să fie membru de partid. Nu a ajuns în această funcție pentru ca i s-a impus, din contră, chiar s-a chinuit, împreună cu Adrian Miuțescu, să ajungă aici, dovadă stând declarații celor doi și situația stânjenitoare în care se căutau comune care să scoată la concurs orice post de funcționar public la care Soare, la acea vreme angajat la Universitatea din Pitești, să poată accede, având în vedere că aceasta este o condiție obligatorie pentru a fi numit prefect. A ajuns, în final, funcționar la Casa de Pensii București.

A ajuns prefect, dar lucrurile nu au stat chiar cum și-a făcut calculul, având în vedere că în loc să zburde mediatic cu tot felul de proiecte, principala piesă în care joacă este aceea a pandemiei. Și, cum Argeșul este în vârful listei cu județe cu probleme, nici nu se poate lăuda, ca alți prefecți, că a gestionat foarte bine criza.

Ce este cel mai evident este faptul că actualul prefect apolitic pune sub semnul întrebării tot ceea ce a făcut și a declarat, tot ceea ce face sau va face și tot ceea ce a declarat sau va declara, pentru că absolut fiecare secundă la Prefectură poate fi văzută din perspectivă electorală. Și, după cum se știe, nu tot ceea ce se face electoral este și ceea ce trebuie făcut.

Spre deosebire de el, într-o situație absolut similară, prefectul de la Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a demisionat pentru a candida la conducerea Consiliului Județean încă dinainte de a fi validat de conducerea de la București drept candidat. Asta spune multe despre caracaterul, seriozitatea și chiar maturitatea politică a celor doi liberali.

Comments

Comments are closed.