Echipament de plasmafereză, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Pitești pentru folosirea în tratarea COVID-19. Miuțescu se laudă mincinos că a adus aparatul în Argeș

apr. 17, 2020

Centrul de Transfuzie Sanguină din Pitești va avea la dispoziție, timp de un an, un echipament de plasmafereză.
Totul a fost posibil în urma unui protocol încheiat între Direcția de Sănătate Publică Argeș și BesmaxPharma, prin care a fost pus la dispoziție Centrului de Transfuzie Sanguină din Pitești acest echipament folosit la colectarea de plasmă umană și este însoțit de 100 de kit-uri de colectare de plasmă.

Echipamentul va fi folosit în tratarea pacienților cu COVID-19. Cu ajutorul acestui aparat va fi colectată plasmă de la persoane vindecate după ce au fost infectate cu coronavirus.
Condiția pentru a fi donator este să fi trecut cel puțin 14 zile de la recuperarea completă.
Persoanele asimptomatice confirmate prin teste de laborator pot dona și ele plasmă la 14 zile de la momentul încetării izolării sau carantinei.
Astfel de echipamente au ajuns și la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Iași sau la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Besmax Pharma Distribution furnizează în total 18 echipamente de plasmafereză în mai multe locaţii în care acestea au fost solicitate de autorităţile locale sau de Ministerul Sănătăţii.

Evident așadar că Adrian Miuțescu, cel care s-a lăudat prin intermediul unui comunicat de presă că a adus acest aparat în Argeș nu are niciun merit, căci nu este, conform comunicatului Ministerului Sănătății care a explicat cum au fost trimise aceste aparate în județe, nici de la DSP, nici prefect, nici șef la Ministerul de Sănătății. E doar un om politic mic, care se vrea mare, făcându-și imagine pe seama pandemiei de coronavirus. Ori asta, ori minte Ministerul Sănătății și echipamentele au fost duse în teritoriu pe criterii politice!

Comments

Comments are closed.