Exercițiu internațional pentru situații de urgență în Argeș. Oaspeții EU R0MODEX Argeș 2021, la Palatul administrativ

nov. 17, 2021

În perioada 17 – 20 noiembrie 2021, județul Argeș va găzdui unul dintre cele mai ample exerciții internaționale pe domeniul situațiilor de urgență – EU R0MODEX Argeș 2021.
Orașul Mioveni și zonele învecinate vor fi scena unui exercițiu internațional cu forțe în teren din patru țări, din cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă. La exercițiu vor participa echipe de intervenție din Portugalia, Slovacia, Moldova și România doate cu module și echipamente specifice intervețiilor pentru gestionarea situațiilor de urgență create.
În cadrul activității vor fi angrenați reprezentanți din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență/Direcția Generală pentru Protecție Civilă, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și I.S.U. Argeș, care vor face parte din structurile de conducere și management a exercițiului, alături de forte din cadrul Jandarmeriei și Poliției Argeș, cadre ale trei Inspectorate Județene pentru Situații de Urgență, voluntarii SMURD ai inspectoratului și reprezentanți din partea unităților administrativ teritoriale și ai obiectivelor implicate în exercițiu – A.B.A.V. Argeș, I.C.N., F.C.N., Oltchim, Primăria Mioveni.

La finele primei zile de exercițiu, reprezentanții ISU au participat la o ședință la Prefectura Argeș. „Am participat astăzi la deschiderea exercițiului internațional de tipul MODEX organizat pentru a testa colaborarea forțelor de intervenție în cazul producerii unor dezastre.

Specialiști din Portugalia, Slovacia, Moldova și România își unesc forțele pentru a interveni cât mai rapid și eficient în apărarea cetățenilor.

Exercițiul are mai multe scenarii ce vor implica prezența militarilor în jurul Municipiului Pitești și orașului Mioveni, începând de astăzi, 17 noiembrie și până pe 20 noiembrie. Le transmit argeșenilor că este vorba despre o concentrare de forțe care lucrează la pregătire și nu despre o situație reală.

Astfel de simulări sunt importante pentru a avea experiența necesară de a acționa pe viitor, de a cunoaște punctele slabe în așa fel încât să le eliminăm, dar și pe cele forte. În plus, putem învăța din experiența colaboratorilor noștri internaționali, dar sunt convins că și dânșii au multe de învățat de la specialiștii români”, a transmis prefectul Radu Perianu

Comments

Comments are closed.