Fără festivități de început de an școlar la Mioveni. Măsuri drastice la întoarcerea în unitățile de învățământ. Măștile obligatorii

sept. 2, 2020

Anul școlar începe cu măsuri drastice pentru elevi și grădinari la Mioveni. Pentru a încerca reducerea cât mai mult a riscului infectării cu noul coronavirus, autoritățile locale au luat decizia, împreună cu cei din conducerea unităților de învățământ, să nu mai organizeze tradiționalele festivități de deschidere a anului școlar. Elevii vor fi obligați să poarte măști de protecție și să nu existe o apropiere la o distanță mai mică de 1,5 metri. Acestea sunt ordinele venite la de la ministerul Educației.

„Din data de 14 septembrie să se audă și primul răsunet al clopoțelului în școlile și grădinițele din Mioveni. Pentru a se respecta condițiile se siguranță, în acest an nu se vor organiza festivități de deschidere a anului școlar, nu se vor forma aglomerări de copii și părinți în preajma școlilor sau în interiorul lor. Orarul cursurilor pentru fiecare clasă se va transmite în următoarea perioadă, de către persoanele responsabile, tuturor elevilor din unitatea de învățământ respectivă.

Reîntoarcerea în clase se va face cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și evitarea a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 1,5 metri, purtatul măștii fiind obligatoriu”, a precizat primarul Ion Georgescu.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online