Focar de COVID și la Complexul pentru persoane cu dizabilități din Vulturești

iul. 20, 2020

În urma testărilor COVID-19 din ultima perioadă, în cadrul Complexului de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități Vulturești, 29 de beneficiari și 11 salariați au fost confirmați cu noul coronavirus, din totalul de 54 de beneficiari instituționalizați, și respectiv 57 de salariați.

Dintre beneficiarii pozitivi, un număr de 8 sunt internați în unități sanitare COVID din județul Argeș, dar și din alte județe din țară, iar 21 beneficiari pozitivi au rămas în unitate, întrucât au patologie psihice și necesită o atenție sporită, fiind nevoie de o supraveghere de specialitate permanentă. Dintre salariații confirmați COVID – 19, unul se află internat în spital, ceilalți 10 fiind izolați la domiciliu.

Vă reamintim faptul că, în urma testărilor efectuate în data de 07.07.2020, la Complexul de Locuințe Protejate Buzoești și Centrul de Copii Sf.Andrei”, Pitești, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2 un număr de 9 (nouă) angajați și un număr de 16 beneficiari, din cadrul C.L.P. Buzoești, respectiv o angajată din cadrul Centrului de Copii ”Sf.Andrei”, Pitești.

DGASPC Argeș a transmis că pentru intervalul 07.07.2020 – 29.07.2020 este realizată o programare pentru testarea tuturor angajaților și beneficiarilor din toate cele 21 de servicii de tip rezidențial din subordinea instituției, adică 1355 de persoane, din care 728 de angajați și 627 de beneficiari.

Este o perioadă dificilă pe care instituția noastră o gestionează cu toate resursele materiale și umane de care dispune. Astfel, conducerea instituției, alături de specialiștii din cadrul compartimentelor din aparatul propriu, dar și de personalul angajat în centrele din subordine fac toate eforturile pentru a trece cu bine de această situație. Încă de la începutul situației epidemiologice actuale, D.G.A.S.P.C. Argeș a elaborat un Plan de măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, atât pentru centrele rezidențiale din subordine, cât și în cadrul aparatului propriu, iar instituția noastră a asigurat materiale de protecție (mănuși, măști, materiale de dezinfecție), în toate centrele rezidențiale din subordine, a mai transmis DGASPC Argeș.

Comments

Comments are closed.