Focare de CORONAVIRUS la SPITALUL JUDEȚEAN ȘI CÂMPULUNG: Zeci de cadre medicale infectate! Prefectul cere demiteri

apr. 16, 2020

Județul Argeș a intrat în stare de urgență cu adevărat. 17 cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19, iar de la doctorul care a fost confirmat cu noul coronavirus a intrat în contact cu aproximativ 50 de persoane, din care jumătate cadre medicale. Medicul a fost de gardă și la Costești. Mai mult, soția doctorului este și ea tot cadru medical, însă deocamdată nu a fost testată pe motiv că…nu are febră. Ca atare, vorbim de două spitale cu cazuri confirmate și alte două spitale (cel de la Costești și cel unde lucrează soția sa, unde ar putea apărea persoane infectate). La acest număr se adaugă zeci de pacienți cu care cadrele medicale au intrat în contact.

Spitalul Județean Argeș

„Conform datelor DSP Argeș, numărul contacților direcți ai medicului de la Spitalul Județean de Urgență, infectat cu virusul COVID-19, este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se află și 23-24 de pacienți, restul contacților fiind cadre medicale. Soția doctorului depistat pozitiv este și ea cadru medical, nu prezintă simptome și a fost izolată la domiciliu de două zile. Ancheta epidemiologică este încă în desfășurare”, sustine Prefectura.

Măsuri luate:

Secția de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean de Ugență Pitești închisă, după ce pacienții vor fi transferați și personalul medical va fi trimis în izolare la domiciliu.
Colegii cu simptome specifice COVID-19 ai doctorului infectat au fost testați, iar rezultatele vor fi cunoscute în această seară.
Prefectul a cerut demisia conducerii Spitalului Județean de Urgență, amenințând că, dacă asistentele vor fi infectate, va cere chiar el ministerului demiterea.
Situația este și anchetată penal.

Spitalul Câmpulung

Până în prezent au fost confirmate drept infectate cu coronavirus 17 persoane: un medic, 9 asistente și 7 infirmiere. Medicul infectat a fost internat, inițial, la Spitalul Municipal Câmpulung, fiind apoi transferat la Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București. Medicul a fost externat pe 11 aprilie, fiind declarat vindecat.

MĂSURI:

DSP Argeș a identificat 43 de cadre medicale și personal auxiliar, din mai multe secții ale Spitalului Municipal Câmpulung, care au fost expuși contactului apropiat la serviciu. Dintre aceștia, 17 cazuri simptomatice au fost confirmate COVID-19, iar 6 au fost infirmate. La 23 de contacți simptomatici, de la care au fost prelevate probe, se ateaptă încă rezultatele finale. Au fost identificați și 42 de contacți apropiați, din familiile celor confirmați drept infectați cu virusul COVID-19, starea de sănătate a lor fiind monitorizată activ.
Toate cazurile confirmate au fost transferate la Spitalul Orășenesc Mioveni. S-a suspendat activitatea pentru 48 de ore în două secții ale Spitalului Municipal Câmpulung, pentru efectuarea curățeniei și dezinfecției.

Prefectul Emanuel Soare a declarat că cei responsabili pentru extinderea infecțiilor în Spitalul Municipal Câmpulung vor fi trași la răspundere, propunând Ministerului Sănătății demiterea lor din funcții

Comments

Comments are closed.