Fost ministru al Sănătății, reținută pentru mită la achiziția de materiale contra coronavirus

feb. 28, 2020

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, este anchetată de procurorii DNA pentru luare de mită. Ea ar fi luat mită pentru un contract cu echipamente medicale pentru Spitalul din Baia Mare. Pintea este reținută de procurorii DNA.

Procurorii DNA au descins vineri în biroul Sorinei Pintea, de la Spitalul Judeţean Baia Mare. Fostul ministru al Sănătăţii ar fi fost prinsă în flagrant, procurorii pregătind ordonanţa de reţinere.

Potrivit unor surse judiciare, reţinerea Sorinei Pintea ar fi fost făcută în urma unui flagrant al DNA central, în jurul orei 15.00. Fostul ministru ar fi condiţionat achiziţia de echipamente împotriva coronavirusului de primirea unei sume 120.000 de euro. Procurorii DNA desfăşoară percheziţii în biroul Sorinei Pintea de la Spitalul Judeţean Baia Mare.

Flagrantul a avut loc vineri, în jurul orei 15.00. Suspiciunile sunt de luare de mită privind achiziţiile la nivel naţional, de echipamente

Este vorba despre o posibilă mită de 120.000 de lei, pentru un contract de achiziție a unor echipamente și produse medicale de protecție în contextul crizei coronavirusului.

În acest moment procurorii anticorupție percheziționează biroul de manager al Spitalului Județean din Baia Mare.

Sorina Pintea a fost aleasă senator în 2016, din partea PSD. În data de 4 februarie 2017 și-a anunțat demisia din funcția de senator, alegând să rămână în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

A fost ministru al Sănătății din data de 29 ianuarie 2018, în Guvernul Dăncilă.

Comments

Comments are closed.