Fostul director al Spitalului de Psihiatrie de la Vedea, premiat

aug. 3, 2023

Astăzi, 3 august 2023, a avut loc un eveniment deosebit dedicat doctorului Marian Florin Iacob, medic psihiatru, cu ocazia retragerii din activitatea profesională.

Doctorul Marian Florin Iacob a fost manager al Spitalului de Psihiatrie „Sf. Maria” Vedea timp de aproape 22 de ani. Spitalul de Psihiatrie „Sf. Maria” Vedea este singura unitate sanitară din judeţ care asigură asistenţă medicală pentru pacienţii cronici cu afecţiuni psihice, aflat în administrarea Consiliului Judeţean Argeş. 

“Am avut deosebita plăcere și onoare de a participa la acest moment deosebit organizat pentru doctorul Marian Florin Iacob, cel care aproape jumătate din viața sa și-a dedicat-o activității de la Spitalul de Psihiatrie „Sfânta Maria” de la Vedea. M-am bucurat în mod special de inițiativa colegilor săi de la Spital și a managerului Tatiana Preduț pentru că, pentru mine, Marian Iacob nu înseamnă doar realizările sale în management. Înseamnă, mai presus de toate, un spirit profund care și-a dedicat viața alinării sufletelor și minților oamenilor și care a înțeles că vindecarea vine atunci când credința se împletește cu știința. Și eu cred sincer că Dumnezeu aduce vindecarea prin oameni, adică prin medici, și prin credință. Apreciez în mod deosebit faptul că pe lângă activitatea specifică de la Spital, domnul Marian Iacob s-a îngrijit și de sufletul pacienților. A deschis un muzeu cu obiective etnografice și creștine deosebite la Mănăstirea Sfânta Treime, din imediata apropiere a spitalului, pentru a cărei ridicare s-a ostenit. Nu pot decât să îi urez, din partea conducerii Consiliului Județean, multă sănătate și sperăm să rămână la fel de activ în activitățile generate de pasiunile domniei sale” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

Cu această ocazie, vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu i-a înmânat și “Diploma de Excelență” doctorului Marian Florin Iacob – un profesionist desăvârșit care și-a asumat curajul misiunii sacre de a fi medic, mândru de profesia pe care a exercitat-o cu multă dăruire, în sprijinul semenilor.

Pe lângă activitatea medicală, doctorul Marian Florin Iacob s-a dedicat și credinței. Mănăstirea Sfânta Treime din localitatea Vedea este rezultatul implicării sale. În anul 1999 a avut ideea să construiască o biserică pentru nevoile pacienților. Fiind și absolvent de teologie, ctitorul propune înființarea unei mănăstiri de maici care funcționează în acest loc. De asemenea este hirotonit preot onorific pentru această biserică. În incinta mănăstirii există un  muzeu religios și de artă populară care deține obiecte bisericești foarte vechi  așezate pe secțiuni, precum și obiecte din tezaurul popular al județului Argeș.

Comments

Comments are closed.