Fostul ministru de Finanțe după ce a fost dat afară: Gaură de 13 miliarde lei care trebuie acoperit până la finele anului, cea mai mare sumă pentru sănătate

iul. 12, 2021

După ce a fost destituit de Florin Cîțu, fostul ministru al Finanțelor începe să dea din casă. Așa află tot românul că, în auto-laudelor că economia bubuie, există un deficit de 14 miliarde de lei care trebuie acoperit până la finalul anului. Cea mai mare parte din sumă este necesară la sănătate. Și această gaură riscă să crească, pentru că vorbim doar de ceea ce s-a întâmplat până acum, în prima jumătate de an!

„În analiza execuției la luna mai, transmisă premierului, evidențiam un necesar de 13 miliarde lei pe partea de cheltuieli. Aceste cheltuieli trebuie obligatoriu acoperite până la sfârșitul anului, din care cel mai mare cuantum vizează domeniul sănătatii”, a scris pe pagina sa de Facebook, fostul ministrul al Finanțelor remaniat de curând.

Alexandru Nazare susține că veniturile sunt în creștere cu 23% față de aceeași perioada a anului trecut, însă, indiferent de cât de optimist este scenariul economic, creșterea veniturilor nu egalează acest necesar de cheltuieli.

„În respectivă analiză atrăgeam atenția că este imperativ să facem economiii, iar eventuale alocări pentru proiecte noi pot determina o creștere a deficitului asumat. Din suma vehiculată de 12 miliarde, care ar rămâne neutilizată la luna iunie, trebuie ținut cont de faptul că 7 miliarde lei sunt fonduri europene. Această suma nu poate fi considerată sub nici o formă economisită, dacă vrem să ajungem la prognoza de absorbție pentru 2021”, precizează Nazare.

Comments

Comments are closed.