Galerie Foto! Mioveniul a purtat noroc naționalei României! Sala Sporturilor, apreciată de toată lumea, inclusiv de vedetele din tribune

oct. 7, 2021

Suporteri ai naționalei feminine de handbal au venit din toată țara pentru a le susține pe fete în meciul pentru calificarea la Campionatul European 2022, disputat la Sala Sporturilor din Mioveni, în compania Insulelor Feroe. Un nume care nu prea spune multe în handbalul feminin, comparativ cu istoricul României, dar care a produs ceva emoții înaintea meciului pentru președintele Federației, Alexandru Dedu.
La Mioveni toate au mers însă perfect.

Chiar și fără aportul Cristinei Neagu, cea mai bună jucătoare din lume la acesată oră, naționala de handbal feminin a României a învins reprezentativa din Insulele Feroe, scor 26-19, în acest prim meci al campaniei de calificare pentru Campionatul European din 2022. Suporterii care au creat o atmosferă incendiară, deși sala nu a fost nici măcar pe jumătate plină din cauza restricțiilor pandemiei de COVID, au împins fetele noastre către o victorie clară.

Noua sală Polivalentă din Mioveni a atras nume importante la meci. Printre ei s-au numărat fostul campion mondial la box, Lucian Bute, dar și Andrei Cristea, atacantul CS Mioveni, vicepreședintele CJ Argeș Adrian Bughiu, consilieri locali și județeni și, desigur, omul care a avut probabil cele mai mari emoții, primarul Ion Georgescu. A avut emoții pentru că își dorea o victorie a echipei naționale, pentru că spera că fanii vor veni în număr mare și se susține exemplar jucătoarele reprezentantivei noastre și pentru ca sala și organizarea să se prezinte ireproșabil. Și așa a și fost! Și pentru organizatori, și pentru fani și pentru România a fost o seară perfectă!
Bianca Bazaliu a demonstrat că mutarea în Croația, la Podravka, i-a priit, și a transformat în goluri primele 6 aruncări. Liderul echipei a fost Crina Pintea. Dominantă pe pivot, și-a asumat și executarea loviturilor de la 7 metri.
Partea secundă a fost mult mai modestă din punct de vedere ofensiv. Handbalistele din Insulele Feroe au ratat din toate pozițiile, iar Adi Vasile a îndemnat la calm. „Tricolorele” trebuie să își păstreze energia pentru deplasarea de duminică, din Austria.

Ultima și cea mai puternică adversară este Danemarca. Meciurile se vor juca în sistemul tur/retur. Primele două clasate la final se vor califica la turneul final din Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru.

Comments

Comments are closed.