Gentea, ironie maximă pentru liberalii mai vechi și mai noi: După ce am semnat un contract de finanțare de 20 milioane euro, am câteva minute să îi răspund și lui Sorin Apostoliceanu!

iul. 7, 2020

După ce am semnat un contract de finanțare de 20 milioane euro, am câteva minute să îi răspund și lui Sorin Apostoliceanu.
Observ ca dl. Apostoliceanu nu s-a schimbat deloc! Îi place la fel de mult numele Cristian Gentea! Îl repetă cu obstinație! Înainte mă lauda tot timpul! Spunea că îmi va fi dator cât va trăi! Orice luare de cuvânt a sa începea, invariabil, cu: „Așa cum a spus dl. președinte Gentea, așa cum a spus dl. primar Ionică…”. Toți râdeau, iar eu mă jenam! Acum, se pare că sunt „omul rău”. Că nu l-am ajutat niciodată nici eu, nici colegii mei.
Până acum, am preferat să nu-i răspund. M-am concentrat pe ceva mult mai important. Și, iată că astăzi la Ministerul Fondurilor Europene, în prezența d-lui ministru Marcel Boloș, am semnat un contract de finanțare, pe fonduri europene, de 20 de milioane de euro. Un proiect ambițios, de anvergură, „uriaș” pentru energetica nucleară, pentru Argeș, pentru țara noastră! Este, practic, prima etapă pe calea implementării proiectului reactorului ALFRED, care se încadrează perfect în cerințele dezvoltării durabile a sistemului energetic românesc. Vor fi create locuri noi de muncă, iar absolvenții vor fi tentați să lucreze la o premieră la nivel mondial. Domnul ministru a fost foarte interesat și a promis că în perioada următoare va veni la Institutul din Mioveni. Vă mulțumesc, domnule ministru, și vă așteptăm cu mare plăcere! Să faceți cât mai multe lucruri precum acesta pentru România!
Revenind, însă, îi recomand, înca prietenește, d-lui Apostoliceanu să se abțina! De altfel, este singura data când răspund atacurilor sale din presă și din mediul online. Avem prea mulți colegi de partid care abia așteaptă să-i amintească despre cum a fost ajutat pe tot parcursul carierei lui profesionale în detrimentul altora. Nu l-am ajutat eu??? Nu l-am ajutat noi, colegii lui, consilieri PSD, în Consiliul Local??? Cum a ajuns și economist-șef la Termo Calor și consilier local? De ce nu a ajuns în conducerea societății înainte de a deveni membru „marcant” PSD? A dat vreun concurs? Nu, a fost propus, desemnat și, uneori, votat. De NOI! De către PSD! Cum a ajuns viceprimar, fără să-l recomande nimic (mare greșeală!)? Cum a ajuns „viceprimar cu atribuțiuni de primar” (uriașă greșeală!)? Cum a putut, în ședința de aprobare a bugetului pe anul 2020, să obțina votul majoritar pentru 10 amendamente? A votat el de 12 ori?
Sorine, după ce se ridică „ceața atomică” (să nu uit: las-o cu sintagme gen „expertiză nucleară” sau „ceață atomică”, deoarece tu, din toate cuvintele astea, chiar daca iei DEX-ul, nu înțelegi decât unul: CEAȚĂ!), vor fi spuse „apăsat” toate lucrurile astea, precum și multe-multe altele! Să știe lumea că în primărie ai ajuns cum ai ajuns, iar acolo nu ai fost decât un „dispecer” care anunța tot ce face primăria, împreună cu societățile Consiliului Local. Iar tu nu ai niciun merit! Muncesc oamenii din societăți și tu doar te bagi în seamă! Crezi că de asta au nevoie piteștenii? Cu siguranță, NU! Lasă-i pe cetățeni să-i analizeze pe candidați, cu bunele și relele lor, pentru a vota în deplină cunoștință de cauză! Noi așa ne dorim să decurgă campania! Dar, fii convins că suntem pregătiți pentru absolut ORICE!

Cristian Gentea, președinte PSD Pitești

Comments

Comments are closed.