Guvernul Cîțu, demis cu cele mai multe voturi din istorie! Adrian Bughiu: Orban și Cîțu, cioclii României. Iohannis să dea dovadă de responsabilitate și să nominalizeze un guvern de tehnocrați susținuți de toate partidele

oct. 6, 2021

Guvernul Cîțu a fost demis cu cele mai multe voturi din istorie pentru o moțiune de cenzură: 281. Vicepreședintele CJ Argeș Adrian Bughiu a precizat că Florin Cîțu sau Ludovic Orban nu mai au cum să mai fie desemnați pentru funcția de premier, iar Klaus Iohannis, artizanul coaliției de dreapta care a produs numai haos și crize în România trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să promoveze un guvern de tehnocrați care să ia măsuri rapide și să pregătească ulterior și alegeri anticipate.
„Așa cum era de așteptat, Guvernul Cîțu a fost demis prin moțiunea de cenzură a PSD. Era singurul demers politic pe care un partid responsabil îl putea face.
Un demers atât de necesar, încât până și useriștii au votat împotriva guvernului din care până mai ieri făceau parte. Nu îi pot aplauda pe useriști pentru votul adus pentru că poartă o foarte mare vină pentru dezastrul în care România a fost adusă de guvernările de dreapta. Ludovic Orban și Florin Cîțu au devenit doi ciocli ai acestei țări. Au încălcat Constituția, au obstrucționat drepturi fundamentale. Din cauza guvernării lor au ars de vii oameni în spitale. Din cauza lor au falimentat mii de firme românești. Din cauza lor, aceste două caricaturi de Superman, românii vor plăti împrumuturile făcute și după ce vor muri! Și ei, și urmașii lor! Din cauza lor, suntem acum în criză sanitară, umanitară, economică și politică!

PSD a dat dovadă de responsabilitate și a și venit cu un set de măsuri, prezentat de președintele Marcel Ciolacu și de parlamentarii partidului. Este singurul partid care a dat dovadă de maturitate politică, venind cu un plan de măsuri care poate fi aplicat rapid și care poate avea efecte în scurt timp.
PSD nu vrea la putere cu orice preț, așa cum vor cei de la PNL și USR. Noi cerem alegeri anticipate, atunci când situația pandemică o va permite, și până atunci un guvern de tehnocrați care să fie susținut de toate partidele. Un guvern minoritar sau unul forțat, așa cu a fost cel format din PNL-USR, nu au nicio șansă să ia măsurile care se impun acum, când suntem într-o stare de urgență la nivel național.

Trocurile politice, șantajul și mita politică nu își mai au locul dacă vrem să ieșim cumva din această criză pe multiple paliere în care este România. Altă variantă corectă pentru români, constituțională și responsabilă nu este. Este rândul președintelui României să dea dovadă de responsabilitate și de decența de a respecta, măcar acum, Constituția României!”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu.

Comments

Comments are closed.