Guvernul Cîțu pregătește un an de austeritate și de viață mai scumpă

dec. 29, 2020

Deputatul de Argeș Simona Bucura Oprescu critică intenția guvernului Cățu de a îngheța mai multe categorii de venituri în 2021. De asemenea, deputatul PSD de Argeș afirmă că scumpirile care se anunță în zona energiei, a alimentației dar și în zona altor servicii vor face viața mult mai scumpă pentru români.

„Când #PSD atenționa că liberalii și aliații lor au în vedere măsuri de #austeritate, Orban, Cîțu și alți lideri vocali ai #PNL vorbeau despre reveniri în “V” ale economiei și că va curge lapte și miere.
Iată că nici nu a intrat bine în pâine Guvernul Cîțu, că avem parte de primele măsuri care anunță – ce să vezi? – tocmai austeritate!
Aflăm că veniturile bugetarilor vor fi înghețate, la fel și indemnizația de hrană, sporurile, voucherele de vacanță și salariile profesorilor;
Aflăm că salariul minim crește cu numai 3% (o bătaie de joc la adresa salariaților din mediul privat) și nici vorbă de zero taxe pe salariul minim;
Iar pensiile pe contributivitate vor crește abia din septembrie cu doar 8%, în vreme ce alocațiile pentru copii nu vor crește cu 40% în anul 2021, așa cum prevedea ordonanța de eșalonare, ci doar cu 20%.
În schimb, anul nou începe cu scumpiri la energie, carburanți, țigări etc.
Guvernul PNL-USRPLUS-UDMR condus de Cîțu le face românilor sărbătorile mai triste, pregătind deja un an 2021 cu restricții, austeritate și viață mai scumpă!”, a postat, pe pagina sa de Facebook, Simona Bucura Oprescu.

Comments

Comments are closed.