Guvernul olandez nu va sfătui publicul să poarte măști: „Nu există o eficiență dovedită”

iul. 30, 2020

Guvernul olandez nu va sfătui cetățenii să poarte măști, însă va lua mai multe măsuri pentru a promova distanța fizică. Ministrul pentru Îngrijiri Medicale olandez susține că nu s-a dovedit eficiența măștilor, și ca atare purtarea lor nu va fi obligatorie. „Intrucat din perspectiva medicala nu exista o eficienta dovedita a mastilor, Cabinetul a decis ca nu va exista nicio obligatie nationala pentru purtarea mastilor”, a spus Tamara Van Ark, ministrul pentru Îmgrijiri Medicale.

În România, de la 1 august, guvernul a impus purtarea măștilor de protecție în toate zonele aglomerate deschise, nu doar în spațiile închise. Multe alte tari europene au facut ca mastile sa devina obligatorii in magazine sau in zone aglomerate in aer liber.

Seful RIVM, Jaap van Dissel, a declarat ca organizatia este constienta de studiile care arata ca mastile ajuta la incetinirea raspandirii bolii, dar nu a fost convins ca vor ajuta in timpul focarului actual de coronavirus din Olanda.

El a sustinut ca purtarea de masti in mod incorect, alaturi de tendita de a respecta mai putin distantare sociala au condus la creșterea gradului de infecții după ce au fost relaxate măsurile de prevenție.

In prezent, masca este necesara numai pentru transportul public in Olanda si in aeroporturi.

Decizia a urmat unei intalniri a oficialilor din domeniul sanatatii si a guvernului, dupa ce noile cazuri de coronavirus din tara s-au ridicat la 1.329 in ultima saptamana, cu o crestere de peste o treime.

Comments

Comments are closed.