Guvernul s-a pus pe închiderea termocentralelor. Marius Nicolaescu: Ne refuzăm asigurarea necesarului intern de energie!

nov. 10, 2021

În ședința de astăzi, guvernul va aproba închiderea minelor Uricani și Paroșeni din Valea Jiului. Componenta pe energie a PNRR-ului asumat de Guvernul Cîțu arată o neconcordanță gravă cu nevoile urgente ale românilor. În plus, Guvernul și-a asumat închiderea termocentralelor Mintia și Ișalnița, fără a fi condiționat de Comisia Europeană. Vicepreședintele CJ Argeș Marius Nicolaescu a criticat decizia Guvernului de a închide termocentralele, în condițiile în care România nu este în stare, de la preluarea guvernării de partidele de dreapta, necesarul de energie.

„Guvernanții au dat undă verde dezafectării unor centre de producție de energie electrică, fără a exista vreo alternativă care să acopere cererea și să asigure nevoile cetățenilor în plină iarnă.

Fără a fi condiționat de Comisia europeană, Guvernul Cîțu și-a asumat închiderea ambelor termocentrale – Mintia și Ișalnița.

Termocentrala de la Mintia putea rămâne funcțională până în 2026, când, potrivit PNRR, se va implementa punerea în funcțiune și racordarea la rețea a unei capacități suplimentare de cel puțin 3.000 MW de energie din surse regenerabile (eoliană și solară).

Se putea asigura consumul intern, fără a mai fi nevoie să importăm acum energie la prețuri exorbitante.

PSD, odată intrat la guvernare, va încerca să găsească soluțiile corecte la această gravă problemă!”, a subliniat Marius Nicolaescu.

Comments

Comments are closed.