Imagini apocaliptice în Beirut după explozia unui depozit

aug. 5, 2020
sursa: ABC News

O explozie puternică a zguduit orașul Beirut, capitala Libanului. Cel puțin 100 de persoane au murit și 4.000 au fost rănite. Libanul a decretat trei zile de doliu național începând de miercuri. Chiar și la 4 km de epicentrul deflagrației, clădirile au fost avariate, iar străzile s-au umplut de cioburi și de sânge, scrie The Guardian.
Incidentul s-a petrecut, marți, în jurul orei locale 18:00, în zona portuară a orașului. Într-o filmare postată pe rețelele sociale poate fi văzut un nor de fum în formă de ciupercă urmat de suflul exploziei.
Premierul Hassan Diab a anunţat că aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau stocate în depozitul portului din Beirut unde s-a produs marţi explozia care a provocat victime şi daune fără precedent în capitala libaneză, transmite miercuri AFP.

„Este inadmisibil ca o încărcătură de nitrat de amoniu, estimată la 2.750 tone, să fie prezentă de şase ani într-un depozit fără măsuri de precauţie”, a declarat premierul în faţa Consiliului Suprem de Apărare reunit în şedinţă de urgenţă.

În ciuda anunțurilor oficiale, oamenii au rămas sceptici. „În toată istoria Libanului nu s-a mai întâmplat așa ceva”, a mărturisit un localnic, în anii 30 de ani, în timp ce scotea geamul pe ușa din față. „Vor spune vreodată ce s-a întâmplat cu adevărat? Mă îndoiesc de asta”.

În urma tragediei, țara va respecta o perioadă oficială de doliu timp de trei zile începând de miercuri.

Comments

Comments are closed.