Imagini istorice în Argeș! Moaștele Sfintei Filofteia, plimbate prin județ împotriva COVID-19

apr. 22, 2020

Omenirea face eforturi pentru a combate epidemia de COVID-19. La acest efort, dincolo de contribuția umanitară și de rugăciuni, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat, pentru prima dată în istorie, o procesiune specială. Moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia de la Curtea de Argeș, Ocrotitoarea Spirituală a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, au fost purtate într-o deplasare specială prin municipiile și orașele din cuprinsul Județului Argeș, pentru încetarea epidemiei.

Racla cu Sfintele moaşte a plecat de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, după ce Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a rostit Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei și Rugăciunea către Sfânta Muceniță Filoteia. 

În mașina care a purtat Sfintele Moaște a stat Arhimandritul Caliopie Ichim, iar Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, ÎPS Calinic Argeșeanul a însoțit moaștele sfântuliței dintr-o altă mașină, binecuvântând trecătorii, cadrele medicale și preoții întâlniți în timpul procesiunii. 

Mașina care purtat moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia, a trecut prin fața bisericilor centrale și a spitalelor din Curtea de Argeș, Pitești, Costești, Mioveni, Leordeni, Topoloven și Câmpulung. 

Comments

Comments are closed.