Important! Nu mai este nevoie de avizul vecinilor pentru sediu social al firmei în apartamentul de bloc

feb. 3, 2021

Ministrul Economiei a afirmat că a fost eliminat avizul obligatoriu din partea vecinilor pentru antreprenorii care vor să îşi deschidă sediul social al firmei în apartamentul de bloc. Astfel, dacă firma nu prestează activitatea din apartamentul de bloc, nu este nevoie de acordul vecinilor. 

„Privatul nu mai trebuie văzut ca un potenţial infractor. Antreprenorul privat nu este pus imediat pe rele, pe infracţiuni. Mai spun un lucru. Dacă sunt escroci, cu siguranţă sunt, nu îi împiedica legea să dea tunuri. De 30 de ani, de când avem greutăţi puse în seama antreprenorilor, nu e ca şi cum nu am avut evaziune fiscală, tunuri şi ţepe. 

Avem logica asta, că dacă îi îngreunăm pe toţi, îi împiedicăm pe cei care vor să încalce legea. Dacă cineva vrea să dea o ţeapă de 100.000 de euro, nu se împiedică în avizul vecinilor. Semnează în fals şi gata, face el ceva. 

Acum nu mai e nevoie de avizul vecinilor, dacă nu se desfăşoară activitate la sediu. Nu se poate face restaurant la etajul 3. Dar dacă e pentru sediu social, fără nicio problemă. Ca să aveţi o adresă de corespondenţă oficială, ca statul, ANAF-ul sau alţi creditori şi parteneri de business să aibă acces la această adresă socială”, a declarat Claudiu Năsui la DCNews. 

Comments

Comments are closed.