În timp ce Vlad Voiculescu promite construcția de noi spitale, Nicușor Dan renunță la Spitalul Metropolitan

feb. 10, 2021

După incendiul de la Institutul Matei Balș, ministrul sănătății Vlad Voiculescu a afirmat că până acum guvernările nu au dat atenție construcției de spitale și a promis că actuala coaliție de la guvernare va construi unități spitalicești. Asta, a fost după incendiul de la Matei Balș. La două săptămâni distanță, Nicușor Dan a anunțat că renunță la construcția Spitalului Metropolitan din Capitală pentru că…costă! În loc să vadă cum găsește resurse financiare pentru construcția unui spital, așa cum s-a luptat Ion Georgescu la Mioveni de exemplu, Nicușor Dan pur și simplu pune lacăt acestui proiect.

Astfel, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că Spitalul Metropolitan, despre a cărui construcție a vorbit de multe ori fostul edil, Gabriela Firea, costa 4 milioane de lei și era imposibil de realizat.

Întrebat marți seară, la B1 TV, ce se întâmplă cu Spitalul Metropolitan, Nicușor Dan a răspuns: ”Acest Spital Metropolitan… așa cum am spus, bugetul Primăriei Capitalei a fost, ani de zile, nerealist și bugetul real s-a dus către minus 2,5 miliarde de lei. Băncile nu mai voiau să audă de Primăria Capitalei pentru că nimic din ce spuneau ei nu era realist. Acest Spital Metropolitan mai costa și el 4 miliarde de lei. Era imposibil să fie realizat. Este nevoie de unități spitalicești noi în București pentru a le înlocui pe unele din cele existente”.

Comments

Comments are closed.