Încă două cazuri de coronavirus în România: Un băiat de 16 ani din Timișoara și un bărbat de 71 de ani din Suceava. Ce se întâmplă în Argeș

mart. 4, 2020

Autoritățile de la București au confirmat două noi cazuri de coronavirus, România ajungând la 6 cazuri de persoane infectat cu noul virus COVID- 19. Celelalte noi două cazuri sunt ale unui băiat de 16 ani din Timișoara și un bărbat de 71 de ani din Suceava. Acesta s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

Conform primelor informații din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase cu febră și frison unde a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv.

În prezent, s-a declanșat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților.


Un băiat în vârstă de 16 ani, din Timişoara, a fost infectat cu coronavirus. Adolescentul este nepotul bărbatului depistat pozitiv cu coronavirus, ieri, după ce a călătorit în acelaşi avion cu o tânără infectată cu noul virus. După ce testele în cazul băiatului de 16 ani au ieşit pozitive la coronavirus, acesta a fost preluat cu izoleta de paramedicii SMURD şi transportat la Spitalul de Boli Infecţioase. Un al doilea caz confirmat astăzi este acela al unui bărbat de 71 de ani din Suceava.
Între timp, conform prefecturii Argeș, doar 4 argeșeni mai sunt în carantină la București. Alți patru au ieșit din perioada de 14 zile și s-au putut întoarce acasă. Alte 212 persoane sunt izolate și monitorizate la domiciliu în Argeș. Prefectul de Argeș Emanuel Soare a dat asigurări că toți sunt bine. Niciun argeșean nu este în carantină în județul nostru.

În total în România au fost înregistrate oficial 6 cazuri de infecții: 3 în Timiș și câte unul în Maramureș, Gorj și Suceava. Bărbatul din Gorj, primul caz confirmat din România, a fost externat.

Comments

Comments are closed.