Încă un caz de coronavirus în România. 201 argeșeni sunt izolați la domiciliu, 8 sunt în carantină

mart. 3, 2020

România a înregistrat oficial al patrulea caz de îmbolnăvire cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat din Timișiara, care a intrat în contact cu o femeie diagnosticată cu noul coronavirus, care s-a întors recent din Italia.

Pacientul este un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, la întoarcerea din Italia.

„Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19”, potrivit Grupului de comunicare strategică.

Bărbatul, care nu are simptome, va fi dus cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

În Argeș, conform Prefecturii, 201 de argeșeni sosiți din zonele afectate de coronavirus sunt izolați și monitorizați la domiciliu. Alți opt argeșeni sunt în carantină la București. Nicio persoană nu se află în centrele de carantină din Argeș.

Comments

Comments are closed.