Întâlnire importantă la Mioveni: Învățământul se transformă pentru profesionalizarea elevilor și inserția lor pe piața muncii

ian. 14, 2022

Joi, la primăria Mioveni a avut loc o întâlnire privind formarea profesională și inserția pe piața muncii a absolvenților de învățământ liceal, profesional și dual, cu scopul de a identifica unele soluții eficiente în funcție de nevoile pieței muncii și a ofertei de formare locală și regională. La întâlnire au participat conducerile celor două licee din oraș, conducerea Inspectoratului Școlar Argeș, conducerea primăriei Mioveni, care s-au aflat în dialog cu reprezentanții RATEN și Nuclearelectrica.
Reprezentanții mediului educațional au lansat partenerilor din sectorul economic și al muncii propunerea de introducere în programa școlară locală a unor discipline tehnice, opționale, în primă fază, care să conveargă cu sectoarele în care piața muncii prezintă un deficit de personal calificat.
Anterior, aceste discuții s-au purtat și cu reprezentanții mai multor mari companii private și asociații de profil din județ, printre care Dacia-Renault, Delta Invest, ACAROM, CCIA Argeș, etc.
Inițiativa presupune introducerea, în viitorul apropiat, a anumitor discipline și specializări absente din curricula școlară și întocmirea unui plan de practică chiar în cadrul agentului economic care solicită formarea profesională a numărului respectiv de elevi și care va beneficia direct de forța de lucru proaspăt formată conform propriilor cerințe tehnice și nevoi.
În prezent, Liceul Tehnologic din Mioveni dispune de o varietate de profiluri tehnice, care se pot plia pe cerințele mai multor posibili beneficiari, iar pentru noile discipline se pot demara procedurile de acreditare, dacă piața muncii o va impune.După aceste discuții preliminarii, vor urma consultări punctuale între reprezentanții companiilor private și catederele de specialitate din instituțiile de învățământ vizate, în vederea demarării parteneriatului.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online