Întâlnire importantă la Mioveni: Învățământul se transformă pentru profesionalizarea elevilor și inserția lor pe piața muncii

ian. 14, 2022

Joi, la primăria Mioveni a avut loc o întâlnire privind formarea profesională și inserția pe piața muncii a absolvenților de învățământ liceal, profesional și dual, cu scopul de a identifica unele soluții eficiente în funcție de nevoile pieței muncii și a ofertei de formare locală și regională. La întâlnire au participat conducerile celor două licee din oraș, conducerea Inspectoratului Școlar Argeș, conducerea primăriei Mioveni, care s-au aflat în dialog cu reprezentanții RATEN și Nuclearelectrica.
Reprezentanții mediului educațional au lansat partenerilor din sectorul economic și al muncii propunerea de introducere în programa școlară locală a unor discipline tehnice, opționale, în primă fază, care să conveargă cu sectoarele în care piața muncii prezintă un deficit de personal calificat.
Anterior, aceste discuții s-au purtat și cu reprezentanții mai multor mari companii private și asociații de profil din județ, printre care Dacia-Renault, Delta Invest, ACAROM, CCIA Argeș, etc.
Inițiativa presupune introducerea, în viitorul apropiat, a anumitor discipline și specializări absente din curricula școlară și întocmirea unui plan de practică chiar în cadrul agentului economic care solicită formarea profesională a numărului respectiv de elevi și care va beneficia direct de forța de lucru proaspăt formată conform propriilor cerințe tehnice și nevoi.
În prezent, Liceul Tehnologic din Mioveni dispune de o varietate de profiluri tehnice, care se pot plia pe cerințele mai multor posibili beneficiari, iar pentru noile discipline se pot demara procedurile de acreditare, dacă piața muncii o va impune.După aceste discuții preliminarii, vor urma consultări punctuale între reprezentanții companiilor private și catederele de specialitate din instituțiile de învățământ vizate, în vederea demarării parteneriatului.

Comments

Comments are closed.