Intervenție laparoscopică realizată de o echipă româno-germană la Spitalul Județean de Urgență Pitești

iun. 15, 2021

În data de 10 iunie, în cadrul Blocului Operator al Spitalului Județan de Urgență Pitești (SJUP), Sala 3, a fost efectuată o intervenție chirurgicală laparoscopică. Din echipa medicală au făcut parte specialiști din Secția Chirurgie II a unității, dar și un medic chirurg care profesează în Germania.
Chirurgia laparoscopică a revoluționat medicina. Intervențiile laparoscopice sunt soluția pentru nenumărate boli, pentru vindecarea cărora, până nu demult, erau necesare o incizie și mult timp, nu doar profesionalismul și dedicarea cadrelor medicale.
La finele săptămânii trecute, medici ai SJUP și-au dat întâlnire cu dr. Neacșu Cătălin, un medic de origine română, care profesează de 7 ani în Germania. Evident, întrevederea a fost organizată într-una din sălile Blocului Operator al Spitalului Județean de Urgență Pitești, având scopul de a salva o viață. Aici, medicii chirurgi au efectuat intervenția laparoscopică salvatoare.
“Este vorba despre o colaborare româno-germană, ca cea din iunie 2018. Vorbim despre un pacient în vârstă de 67 de ani, care prezenta patologie de perete abdominal (hernie), problemă care s-a reparat pe cale laparoscopică, folosindu-se plasă de substituție specială, marele avantaj fiind faptul că bolnavul a putut fi externat a doua zi, nu după 5-7 zile, ca în cazul intervențiilor clasice. Evident, operația realizată a fost un succes, care nu poate decât să ne bucure, cu atât mai mult cu cât, de această dată, am putut profita de linia laparoscopică achiziționată de spital, recent. Țin să mulțumesc pentru acest lucru conducerii unității, care se preocupă permanent de îmbunătățirea nivelului serviciilor acordate bolnavilor, actul medical putând fi unul de calitate și prin aceste dotări cu aparatură modernă”, a declarat dr. Olariu Dan, medic coordonator Bloc Operator. Cu aceeași ocazie, echipa mixtă a realizat și alte intervenții chirurgicale. Seria colaborărilor între medicii Spitalului Județean de Urgență Pitești și specialiști din alte țări va continua, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Comments

Comments are closed.