Iohannis a promulgat bugetul pe 2020. Ce investiții sunt în Argeș

ian. 6, 2020

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele pentru promulgarea Legii bugetului de stat și a Legii bugetului asigurărilor sociale pe 2020. Pe 23 decembrie, premierul Ludovic Orban şi-a angajat răspunderea pe bugetului din acest an în plenul Parlamentului.
710.000 lei vor fi alocați pentru studiul de fezabilitate pentru reabilitarea Transfăgărășanului. Bugetul cuprinde și fonduri pentru finalizarea reabilitării DN 73C Curtea de Argeș-Câmpulung și DN 73 Pitești-Câmpulung-Brașov. O sumă importantă de bani a fost alocată și pentru reabilitarea Gării Regale din Curtea de Argeș.

La asumarea răspunderii în Parlament, premierul a susţinut că bugetul este construit pe date reale şi o creştere economică de 4,1%, o rată a inflaţiei de 3,1%, un curs mediu de schimb de 4,75 lei pentru un euro. Potrivit lui Orban,  sumele alocate pentru Sănătate şi Educaţie in bugetul pe 2020 sunt pe plus. Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului au atacat la CCR adoptarea bugetului de stat prin angajarea răspunderii Guvernului.

Curtea Constituţională a României a stabilit data de 10 ianuarie ca termen de transmitere a punctelor de vedere de la Guvern şi Parlament privind existenţa unui conflict juridic pe tema Legii bugetului de stat pe anul 2020, pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea.

Comments

Comments are closed.