Iohannis: Enoriașii pot participa la slujbe în aer liber. Patriarhul Daniel cere Sfântului Sinod o poziție pentru Împărtășanie

mai 13, 2020

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, noi măsuri care vor intra în vigoare după data de 15 mai, când expiră starea de urgență. Bisericile vor fi redeschise, dar cu anumite condiții.
„O temă pe care o consider importantă, bisericile. Într-o primă etapă, serviciile religioase cu credincioși vor fi reluate în conddiții sepeciale. Pot fi reluate în curtea bisericii, deci în exterior. Credincioșii vor purta obligatoriu mască și distanța de 1, 5 metri. În a doua și a treia etapă condițiile vor fi rediscutate. Facem un prim pas pentru serviciile religioase”, a declarat Klaus Iohannis.
În premieră pentru Biserica Ortodoxă Română, Patriardul Daniel a cerut Sfântului Sinod o consultare pe tema ritualului împărtășaniei. Aici discuțiie sunt împărțite între folosirea de obiecte de unică folosință sau a lingureței de argint despre care se spune că nu poate să fie contaminată.

Comments

Comments are closed.