Iohannis forțare pentru anticipate. Câțu, propus premier

feb. 26, 2020

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, miercuri seara, pe Florin Cîțu premier. Decizia a fost luată în urma consultărilor pe care șeful statului le-a avut cu liderii partidelor parlamentare.
Decizia șefului statului a fost luată după patru ore de consultări cu partidele politice.
„După consultări, acum, am decis deja să fac o desemnare pentru a mișca lucrurile încât să nu ne blocăm politic. Așadar, am decis să desemnez pentru poziția de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîțu, actualmente ministru al Finanțelor Publice, care se va prezenta, sper, într-un timp scurt în fața Parlamentului cu o echipă guvernamentală și un program de guvernare”, a spus Klaus Iohannis.
Florin Cîțu trebuie să vină cu un program de guvernare şi cu o echipă de miniştri. Parlamentul are 15 zile termen să audieze miniştrii propuşi şi să dea vot de învestitură.

Ciolacu: Am crezut că e bancul serii

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri, că lucrurile se complică între președintele Klaus Iohannis și liderul PNL Ludovic Orban.
„Situația este evidentă. Președintele României a ales, din nou, calea crizei politice. Dorește să prelungească această criză și a nominalizat – eu prima dată am crezut că e bancul serii sau gluma serii – un ministru sfidând Parlamentul. Domnul Cîțu nu a primit nici pentru Ministerul FInanțelor avizul în Parlament și nu numai PSD a votat împotrivă.

Și celelalte forțe politice. Mai mult, este evident că nu este propunerea președintelui. Dacă ar fi fost propunere președintelui ar fi avut conferința de presă împreună cu președintele României. Este propunerea domnului Orban. Lucrurile se complică și între cei doi”. a spus Marcel Ciolacu, la Sinteza zilei.

Câțu: Garanția că voi continua linia guvernării PNL

„În primul rând, aș vrea să-i mulțumesc domnului președinte al României, Klaus Iohannis, după aceea să-i mulțumesc domnului președinte al PNL, Ludovic Orban, pentru susținere și pentru încredere.

Este o propunere care mă onorează și mă încarcă de responsabilitate, iar în baza acestei desemnări voi avea discuții cu partenerii parlamentari pentru constituirea unei majorități. Vom avea un calendar al negocierilor. Desemnarea mea este o garanție a continuității în guvernare a PNL”, a spus Florin Cîțu.

Comments

Comments are closed.