Iohannis și Orban, de noaptea minții! Ciucă, lăsat să se joace cu Pandemia!

dec. 8, 2020

După ce PNL a reușit să piardă alegerile parlamentare de eficient ce a gestionat țara în timpul pandemiei, Ludovic Orban a demisionat din fruntea guvernului. Practic, la o zi după alegeri, Orban și-a luat jucăriile și a plecat. Cică să negocieze el majorități. Nu a mai contat că ar fi o iresponsabilitate să arunci țara într-o criză, așa cum o tot ținea langa, atunci când PSD-ul se făcea că amenință cu moțiunea de cenzură,

El a făcut-o fără să fie nevoie. Orban a fost un dezastru ca premier, așa cum este un dezastru ca om politic și în mediul privat. Un tip care a lucrat numai pe la stat și, la prietenii cărora li se făcea miă de el sau care primeau la schimb anumite beneficii. Dar chiar și așa, prost fiind, avea o serie de atribuții. Precum cele ale ordonanțelor de urgență. Iar în plină criză a pandemiei, cu început de iarnă pe bune, pentru că, iată, au căzut primii fulgi prin țară, pică iar căldura în București și prin țară, rămân localități fără curent, din astea, generalul Nicolae Ciucă nu este de fapt premier. Este premier interimar, adică nu prea face mare lucru. Poate avea ședințe de guvern, spre exemplu nu poate veni cu un proiect de buget, nu poate da ordonanțe de urgență și așa mai departe.

Practic, cât o fi el de militar, Ciucă nu poate să comande nimic. Doar se joacă de-a lupta împotriva pandemiei. Că este interimar o arată și prima declarație de presă. Un minut și jumătate. Ce poate spune omul? Asta este viața.

Iohannis a reușit să arunce PNL cu oiștea-n gard cu gândirea lui de primată politică. Orban a fost prea prostovan ca să reformeze ceva din zona administrației, iar cu pandemia nu a înțeles decât că trebuie totuși să își țină masca și pe nas. Într-un final.

Altfel, să fim fericiți. Avem un premier militar. Suntem o țară cu un guvern, practic, militar, dacă ne mai gândim că mai găsim o sumă de inși pe acolo care sunt de-ai serviciilor.

Așa că, toată lumea, drepți! Chiar și tu, Constituție! Ce dacă e ziua ta!

Stai! Dom general, bre, COVID-ul iar a fugit din post!

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online